Skip to Content

CAL – #259

CAL – #259

Een Mooi Gebaar CAL – #259 – 16 september 2018 

speciale steken:

beginstokje = (1 vaste, 1 losse)

start elke nieuwe kleur met een staande steek


Toer 1

Haak in een magische ring; beginstokje, 1 losse, 3x (3 stokjes, 1 losse), 2 stokjes, om de toer te sluiten een halve vaste in het beginstokje en hecht af.

Toer 2

Start in een lossenruimte; *(3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in hoekruimte, 1 losse*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in het 1e stokje.

Toer 3

Ga met halve vasten tot in de hoekruimte; (beginstokje, 1 losse, 3 stokjes) in hoekruimte, *2 lossen, (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in volgende lossenruimte, 2 lossen, (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in volgende hoekruimte*, herhaal * tot * 3x, laatste herhaling de hoek overslaan, 2 stokjes in de 1e hoek om die af te maken, sluit de toer met een halve vaste in beginstokje en hecht af.

Toer 4

Start in een hoekruimte; *(3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in hoekruimte, 3 lossen, (1 stokje, 2 lossen, 1 stokje) in volgende 1-lossenruimte, 3 lossen*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek.

Toer 5

Ga met halve vasten tot in de hoekruimte; (beginstokje, 2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes), *4 stokjes in volgende lossenruimte, 3 stokjes in volgende lossenruimte, 4 stokjes in volgende lossenruimte, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in hoekruimte*, herhaal * tot * 3x, maar sla de laatste herhaling de hoek over, sluit de toer met een halve vaste in beginstokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleur Blue Lake.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!