Skip to Content

CAL – #241

CAL – #241

Een Mooi Gebaar CAL – #241 – 29 augustus

Start met een ketting van 13 lossen.

Toer 1: Haak een vaste in de tweede losse vanaf de naald. Daarna nog 11 vasten.

Toer 2: Werk deze toer alleen in de achterste lus: 1 losse, keer het werk, 12 vasten.

Toer 3: werk deze toer alleen in de voorste lus: 1 losse, keer het werk, 12 vasten.

Toer 4: Herhaal toer 2, hecht af en werk draadjes weg.

Toer 5: 3 steken overslaan. Hecht aan in de achterste lus van de volgende steek, 1 losse, vaste in dezelfde steek en in de volgende vijf steken. Laat de laatste drie steken rusten. (6 steken)

Toer 6: 1 losse, keer het werk, 6 vasten in de voorste lus.

Toer 7: 1 losse, keer het werk, 6 vasten in de achterste lus. Hecht af.

Rand om de cake: 40 vasten evenredig verdeeld rondom de cake: hecht aan in de bovenste steek rechts, 1 losse, 6 vasten, in de eerste zijkant 3 vasten, 4 vasten op de eerste laag, aan de zijkant 4 vasten, aan de onderzijde 12 vasten, aan de zijkant 4 vasten, op de eerste laag 4 vasten, 3 vasten op de laatste zijkant. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 8: Hecht aan in de bovenste steek rechts van de bovenkant van de cake: 1 losse, vaste in dezelfde steek, 4 lossen, 4 steken overslaan, vaste, 4 lossen, 2 steken overslaan, vaste, 4 lossen, 3 steken overslaan, vaste, 4 lossen, 3 steken overslaan, vaste (4 lossen, 2 steken overslaan, vaste) 5x, 4 lossen, 3 steken overslaan, vaste, 4 lossen, 2 steken overslaan, vaste, 4 lossen, laatste steek overslaan, halve vaste in de eerste vaste.

Toer 9: ga met een halve vaste naar de 4-lossenruimte, 1 losse, vaste in dezelfde lossenruimte, *4 lossen, vaste in de volgende lossenruimte. Herhaal * rondom. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 10: ga met een halve vaste naar de 4-lossenruimte, 3 lossen (=stokje), 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, *(4 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes) in de volgende lossenruimte, 4 stokjes in de volgende 2 lossenruimtes. Herhaal * rondom. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 11: haak een vaste in elke steek en in de hoekruimten: 1 vaste, 2 lossen, 1 vaste. Hecht af en werk de draadjes weg.

 

Plooien aan de zijkant van de taart
Keer het vierkantje ondersteboven. Werk nu in de voorste lussen van de onderkant van de cake: vaste in de eerste steek, *3 lossen, vaste. Herhaal * tot aan het einde. Hecht af.

Kandelaar:

Toer 1: Hecht aan in de tweede vrije vaste bovenop de cake: 1 losse, vaste in dezelfde steek en in de volgende steek.

Toer 2: 1 losse, keer het werk, vaste in twee steken.

Hecht af.

Met geel: hecht aan in de steek: 3 lossen, halve vaste in de volgende steek. Hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Sapphire, Purple Bordeaux, Orchid en Lilac.

 

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

marleen

Wednesday 29th of August 2018

mooi en gefeliciteerd aan je dochtertje!

Comments are closed.