Skip to Content

CAL – #240

CAL – #240

Een Mooi Gebaar CAL – #240 – 28 augustus

Beginpopcorn: bestaat uit 3 / 4 lossen, 3 (dubbel)stokjes

Popcorn: bestaat uit 4 (dubbel)stokjes

Toer 1

Haak in een magische ring: 12 vasten, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

begindubbelestokjespopcorn, 2 lossen, *dubbelestokjespopcorn, 2 lossen. Herhaal * nog 10 keer. Halve vaste in de eerste popcorn.

Toer 3

Ga met een halve vaste naar de eerste lossenruimte, 2 lossen (= halfstokje), 2 halfstokjes in dezelfde lossenruimte, 2 halfstokjes in de volgende lossenruimte, * 3 halfstokjes in de volgende lossenruimte, 2 lossen, 3 halfstokjes in de volgende lossenruimte, 2 halfstokjes in de volgende lossenruimte. Herhaal * nog 2 keer, 3 halfstokjes in de laatste lossenruimte. Halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 4

3 lossen (=stokje), 1 stokje in elk halfstokje tot aan de 2-lossenruimte in elke hoek. In de hoeklossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 5

3 lossen (= stokje), 1 stokje in elk stokje en in de hoeklossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Turqoise, Sapphire, Amethyst en Lilac.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina