CAL – #239

Een Mooi Gebaar CAL – #239 – 27 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen (=stokje), 11 stokjes.

Toer 2

3 lossen, 1 steek overslaan, 1 dubbelstokje, 2 lossen, 1 stokje in dezelfde steek als het dubbelstokje, 1 stokje, 2 lossen, * 2 samengehaakte dubbelstokjes (rechterpoot in dezelfde steek als het laatste stokje, 1 steek overslaan, linkerpoot in het volgende stokje) , 2 lossen, 1 stokje in dezelfde steek als het laatste dubbelstokje, 1 stokje, 2 lossen. Herhaal * nog twee keer. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste dubbelstokje.

Toer 3

halve vaste in de eerste lossenruimte na het dubbelstokje, 3 lossen (=stokje), 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, * 1 losse, 4 stokjes in de volgende lossenruimte, 2 lossen, 1 dubbelstokje in de hoek (op de 2 samengehaakte dubbelstokjes), 2 lossen, ** 4 stokjes in de lossenboog *. Herhaal van * tot * nog 2 keer en van * tot ** nog 1 keer. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 4

3 lossen (=stokje), 2 stokjes, * 1 losse, 1 steek overslaan, 2 stokjes in de lossenruimte, 1 losse, 1 steek overslaan, 3 stokjes, 2 stokjes in de lossenruimte, 1 losse, 1 dubbelstokje in het dubbelstokje, 1 losse, 2 stokjes in de lossenruimte**3 stokjes*. Herhaal van * tot * nog twee keer en van * tot ** nog 1 keer. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 5

Haak een vaste in elke steek en in elke lossenruimte. In het dubbelstokje op de hoek: 3 halfstokjes. Halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleur Orchid.

Volg mij voor meer gave haakpatronen!