Skip to Content

CAL – #239

CAL – #239

Een Mooi Gebaar CAL – #239 – 27 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen (=stokje), 11 stokjes.

Toer 2

3 lossen, 1 steek overslaan, 1 dubbelstokje, 2 lossen, 1 stokje in dezelfde steek als het dubbelstokje, 1 stokje, 2 lossen, * 2 samengehaakte dubbelstokjes (rechterpoot in dezelfde steek als het laatste stokje, 1 steek overslaan, linkerpoot in het volgende stokje) , 2 lossen, 1 stokje in dezelfde steek als het laatste dubbelstokje, 1 stokje, 2 lossen. Herhaal * nog twee keer. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste dubbelstokje.

Toer 3

halve vaste in de eerste lossenruimte na het dubbelstokje, 3 lossen (=stokje), 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, * 1 losse, 4 stokjes in de volgende lossenruimte, 2 lossen, 1 dubbelstokje in de hoek (op de 2 samengehaakte dubbelstokjes), 2 lossen, ** 4 stokjes in de lossenboog *. Herhaal van * tot * nog 2 keer en van * tot ** nog 1 keer. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 4

3 lossen (=stokje), 2 stokjes, * 1 losse, 1 steek overslaan, 2 stokjes in de lossenruimte, 1 losse, 1 steek overslaan, 3 stokjes, 2 stokjes in de lossenruimte, 1 losse, 1 dubbelstokje in het dubbelstokje, 1 losse, 2 stokjes in de lossenruimte**3 stokjes*. Herhaal van * tot * nog twee keer en van * tot ** nog 1 keer. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 5

Haak een vaste in elke steek en in elke lossenruimte. In het dubbelstokje op de hoek: 3 halfstokjes. Halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleur Orchid.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!