Skip to Content

CAL – #238

CAL – #238

Een Mooi Gebaar CAL – #238 – 26 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 4 lossen, 15 dubbelstokjes. Sluit de toer met een halve vaste in de 4e beginlosse.

Toer 2

1 losse, (3 vasten in dezelfde steek, 2 lossen, 1 steek overslaan) 8x, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 3

(3 lossen, 2 stokjes, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse) in de eerste lossenruimte, [(3 stokjes, 1 losse) 1x in de volgende lossenruimte, 2x in de volgende lossenruimte], herhaal dit tot je rond bent waarbij je eindigt met de herhaling eenmaal in de lossenruimte, sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 4

1 losse, {[1 vaste, 3 lossen, 1 vaste (in lossenruimte)], 3 lossen}, herhaal rondom met 2 vasten in de hoeksteken. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 5

6 lossen (=stokje + 3 lossen), lossenruimte overslaan, [stokje (in vaste), 3 lossen, stokje (in 2e vaste), (lossenruimte overslaan), 3 lossen, stokje in vaste] herhaal rondom. Sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 6

1 losse, haak rondom vasten (3 vasten in de lossenruimte, 1 vaste in een stokje en 6 vasten in de hoeklossenruimte. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Iris haakte deze granny Lilac, Sapphire, Plum en Blue Lake.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!