Skip to Content

CAL – #237

CAL – #237

Een Mooi Gebaar CAL – #237 – 25 augustus

Klik hier voor #236 en hier voor #238

De Keltische Knoop bestaat uit drie onderdelen: 1 vierkant en 2 ovalen.

Hoeken van het vierkant en de ovalen: 4 stokjes in 1 losse. Om gaatjes te voorkomen neem je 2 lusjes op van de losse in plaats van 1.

Vierkant:

28 lossen, sluit de ring met een halve vaste. 3 lossen, 1 stokje in de volgende steek – hoek (zie hierboven)- 6 stokjes – hoek – 6 stokjes – hoek – 6 stokjes- hoek – 4 stokjes, eindig met een halve vaste in de 3e beginlosse.

Ovaal 1

36 lossen, scokje in de vierde losse vanaf de haaknaald, 1 stokje in de volgende steek – hoek (zie hierboven) – 16 stokjes – hoek – 14 stokjes. Draad afknippen. Controleer of de zijkanten de juiste lengte hebben.

Ovaal 2

34 lossen, stokje in de vierde losse vanaf de haaknaald, 1 stokje in de volgende steek – hoek (zie hierboven) – 15 stokjes – hoek – 13 stokjes. Draad afknippen. Controleer of de zijkanten de juiste lengte hebben.

Weef de drie delen in elkaar. Start met de kleinste ovaal. Maak de ovalen aan elkaar vast en hecht de draden af.

Vastmaken en afhechten.

Rand:

Toer 1

Start op een hoek van het vierkant in het eerste stokje van een 4hoekgroepje. *1 vaste in elk van de vier hoeksteken van het vierkant, 3 lossen, [2 vasten, 3 lossen, 2 vasten] op de 4 hoeksteken van een ovaal. 3 lossen*. 3 keer herhalen vanaf *.

Eindig met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

3 lossen, 3 stokjes,* 3 stokjes in de 3-lossenboog, 2 stokjes . In de hoekboog: [2 stokjes-2 lossen- 2 stokjes], 2 stokjes, 3 stokjes in de 3-lossenboog, 4 stokjes op elk van de 4 vasten van rij 1* herhaal van * tot* 3 keer. Eindig met een halve vaste in de 3e losse.

Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid, Lilac, Fuchsia en Clematis.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!