Skip to Content

CAL – #185

CAL – #185

Een Mooi Gebaar CAL – #185 – 4 juli

Dambord granny

  • De losse aan het begin van de toer telt niet mee als steek, die is puur om naar de volgende toer te gaan.
  • Alle vasten maak je in de achterste lussen (ik gebruik de afkorting AL in dit patroon voor achterste lus/lussen)
  • We sluiten toer 2 t/m 19 niet met een halve vaste, maar door de naald uit de lus te halen, de draad naar achteren te leggen en de naald van achteraf door de 1e vaste te steken, doe de lus weer op de naald en trek de lus naar achteren. Zo blijft de voorste lus mooi zichtbaar als je met de volgende toer begint.

Iris haakte deze granny in de kleuren Purple Bordeaux en Lilac.


Toer 1

in kleur 1; in een magische ring 4x (1 vaste, 2 lossen), sluiten met een halve vaste.

Toer 2

in kleur 2;  *1 vaste in AL, (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in lossenruimte*, herhaal * tot * 3x, haal de naald uit de lus en steek de naald van achteraf in 1e vaste en sluit de toer zoals hierboven beschreven.

Toer 3

1 losse, 1 vaste in de ALvan de 1e vaste van de vorige toer, *(1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in hoekruimte, 3 vasten in de AL*, herhaal * tot * 3x, maar maak de laatste herhaling 2 vasten in AL. sluit de toer.

Toer 4

1 losse, 1 vaste in de AL van de 1e vaste van de vorige toer, * 1 vaste in AL, (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in de hoekruimte, 5 vasten in AL*, herhaal * tot * 3x, maar maak de laatste herhaling 3 vasten in AL ipv 5. sluit de toer.

Toer 5

1 losse, 1 stokje in de voorste lus van de steek 2 toeren lager, 2 vasten in AL, *(1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in hoekruimte, 2 vasten in AL, 3 stokjes in de voorste lus van de steek 2 toeren lager, 2 vasten in AL*, herhaal * tot * 3x, maar haak de laatste herhaling tot 2 stokjes in de voorste lus in AL, sluit de toer.

Toer 6

1 losse, 1 vaste in AL van de 1e steek van de vorige toer, 3 vasten in AL, *(1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in hoekruimte, 9 vasten in AL*, herhaal * tot * 3x, maar haak de laatste herhaling 5 vasten in AL ipv 9. sluit de toer.

Toer 7

1 losse, 1 vaste in AL van de 1e steek van de vorige toer, 4 vasten in AL, *(1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in hoekruimte, 11 vasten in AL*, herhaal * tot * 3x, maar haak de laatste herhaling 6 vasten in AL ipv 11, sluit de toer.

Toer 8

1 losse, 1 vaste in AL, 3 stokjes in de voorste lus van de steek 2 toeren lager, 2 vasten in AL, *(1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in hoekruimte, 2 vasten in AL, 3 stokjes in de voorste lus van de steek 2 toeren lager, 3 vasten in AL, 3 stokjes in de voorste lus van de steek 2 toeren lager, 2 vasten in AL*, herhaal * tot * 3x. sluit de toer en hecht af.

Toer 9

Staand-*(halfstokje, 3 lossen, halfstokje) in de hoekruimte, 15 halfstokjes*, herhaal * tot * 3x en hecht af.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina