Skip to Content

CAL – #184

CAL – #184

Een Mooi Gebaar CAL – #184 – 3 juli

Valse bezemsteel – patroon uitgeschreven door Thea

Deze steek lijkt op de bezemsteelsteek, maar wordt gehaakt zonder die lastige dikke “bezemsteel”. Je keert het werk niet, maar hecht elke keer aan in de rechterkant van het werk!

Hecht elke nieuwe toer aan met een staand stokje.

Toer 1

Begin met 24 lossen. Begin in de 4e losse vanaf de haaknaald bij de eerste herhaling. *Haal een lange lus op in de volgende 4 steken (5 lussen op de naald), haal de draad door de 4 lussen (2 lussen op de naald), haal de draad door 2 lussen. 3x (steek de naald door de zojuist gehaakte lange lussen (waar je dus net je laatste draad doorheen hebt gehaald), en maak een vaste)*, herhaal * tot * 4x, stokje in de laatste steek en hecht af.

Toer 2

Hecht aan met een staand stokje, *haal een lange lus op in de achterste lus van de volgende 4 steken (5 lussen op de naald), haal de draad door 4 lussen (2 lussen op de naald), haal de draad door 2 lussen, 3x (steek de naald door de lange lussen en maak een vaste)*, herhaal * tot * 4x, stokje in de laatste steek en hecht af.

Toer 3 t/m 6

Herhaal toer 2, aan het einde van toer 6 hecht je alle draadjes af.

Herhaal tot de juiste oppervlakte bereikt is.

Thea haakte 3 herhalingen in een toer (dus 4 bobbels), Iris haakte 4 herhalingen omdat het vierkantje anders te klein werd.

Haak dan de rand.

Toer 7

Haak 18 vasten aan elke zijde en 2 lossen in de hoeken.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina