Skip to Content

CAL – #166

CAL – #166

Een Mooi Gebaar CAL – #166 – 15 juni

Dit patroon is geïnspireerd op de rupsensteek uit de haakbijbel. De granny is gehaakt in de kleuren Purple Bordeaux, Opaline Glass en Violet. 


Toer 1

Zet al hakend 18 stokjes op.

Toer 2

1 losse, keer je werk, 1 vaste in elke steek tot overkant, wissel bij de laatste vaste van kleur.

Toer 3

3 lossen, keer om, stokje in volgende steek, *2 lossen, 2 vasten overslaan, 1 stokje in elk van volgende 2 vasten*. Herhaal van * tot * tot overkant. Keer om.

Toer 4

1 losse, vaste in elke van de volgende twee stokjes, *2 lossen, 1 vaste in elk van de volgende 2 stokjes*. Herhaal vanaf * tot laatste stokje, 2 lossen, 1 vaste in laatste stokje en 1 vaste in derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 5

Let op: je kunt er hiervoor kiezen om de lossenruimtes van toer 3 en 4 wel of niet om te haken met je dubbelestokjes. In de foto’s zie je het verschil: de lange “strepen” draden is als je de lossenruimtes omsluit (boven), de “gewone” dubbelestokjes is als je de lossenruimtes achter je dubbelestokjes los laat liggen (onder).

1 losse. Vaste in dezelfde steek en de volgende steek. *1 dubbelstokje in elk van de twee overgeslagen vasten van toer 3, 1 vaste in elk van de vasten van toer 4*. Herhaal van * tot *, eindig met een vaste in de laatste vaste.

Toer 6

1 losse, keer, vaste in dezelfde steek. Vaste in elke steek tot einde. Wissel bij de laatste vaste van kleur.

Toer 7

3 lossen, keer, stokje in elke steek.

Toer 8

1 losse, keer, vaste in dezelfde steek en elke steek tot de overkant. Wissel bij de laatste vaste van kleur.

Toer 9-15

Herhaal toer 3-8

Toer 16

1 losse, keer, vaste in dezelfde steek. Vaste in elke steek met (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in de hoeken. Langs de zijdes verdeel je 18 vasten.