Skip to Content

CAL – #167

CAL – #167

Een Mooi Gebaar – 16 juni – #167

Deze granny is gehaakt in de kleuren Lilac, Clematis en Amethyst.

Toer 1

Haak een magische ring met daarin: 1 losse, 16 vasten. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten.

Toer 2

5 lossen, 1 overslaan, stokje in vaste, 2 lossen. *1 overslaan, stokje in vaste, 2 lossen* rondom. Halve vaste in derde van 5 beginlosse om toer te sluiten. Hecht af.

Toer 3

Hecht aan met een staand-stokje in een lossenruimte. 2 stokjes in dezelfde ruimte, 1 losse, *3 stokjes in 2-lossenruimte, 1 losse* rondom, halve vaste in eerste losse van de drie om toer te sluiten. Hecht af.

Toer 4

Staande-vaste in lossenruimte, *5 lossen. 1 vaste in 1-lossenruimte. Halve vaste in derde beginlosse van de vijf.

Toer 5

Halve vaste in lossenruimte. 2 lossen, 3 stokjes, 2 dubbelstokjes, 3 stokjes, 1 halfstokje, vaste in vaste van toer 4, 3 lossen, vaste in volgende 5-lossenruimte, 3 lossen, vaste in vaste. *1 halfstokje, 3 stokjes, 2 dubbelstokje, 3 stokjes, 1 halfstokje in 5-lossenruimte, vaste in vaste van toer 4, 3 lossen, vaste in volgende 5-lossenruimte, vaste in vaste*. Herhaal vanaf * rondom en sluit met halve vaste in tweede beginlosse en wissel daarbij van kleur.

 

Toer 6

3 lossen (telt als stokje), *stokje in elke steek. In de 2 dubbelstokjes: (1 stokje, 2 lossen, 1 stokje), stokje in elke steek*, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina