Skip to Content

CAL – #166

CAL – #166

Een Mooi Gebaar CAL – #166 – 15 juni

Dit patroon is geïnspireerd op de rupsensteek uit de haakbijbel. De granny is gehaakt in de kleuren Purple Bordeaux, Opaline Glass en Violet. 


Toer 1

Zet al hakend 18 stokjes op.

Toer 2

1 losse, keer je werk, 1 vaste in elke steek tot overkant, wissel bij de laatste vaste van kleur.

Toer 3

3 lossen, keer om, stokje in volgende steek, *2 lossen, 2 vasten overslaan, 1 stokje in elk van volgende 2 vasten*. Herhaal van * tot * tot overkant. Keer om.

Toer 4

1 losse, vaste in elke van de volgende twee stokjes, *2 lossen, 1 vaste in elk van de volgende 2 stokjes*. Herhaal vanaf * tot laatste stokje, 2 lossen, 1 vaste in laatste stokje en 1 vaste in derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 5

Let op: je kunt er hiervoor kiezen om de lossenruimtes van toer 3 en 4 wel of niet om te haken met je dubbelestokjes. In de foto’s zie je het verschil: de lange “strepen” draden is als je de lossenruimtes omsluit (boven), de “gewone” dubbelestokjes is als je de lossenruimtes achter je dubbelestokjes los laat liggen (onder).

1 losse. Vaste in dezelfde steek en de volgende steek. *1 dubbelstokje in elk van de twee overgeslagen vasten van toer 3, 1 vaste in elk van de vasten van toer 4*. Herhaal van * tot *, eindig met een vaste in de laatste vaste.

Toer 6

1 losse, keer, vaste in dezelfde steek. Vaste in elke steek tot einde. Wissel bij de laatste vaste van kleur.

Toer 7

3 lossen, keer, stokje in elke steek.

Toer 8

1 losse, keer, vaste in dezelfde steek en elke steek tot de overkant. Wissel bij de laatste vaste van kleur.

Toer 9-15

Herhaal toer 3-8

Toer 16

1 losse, keer, vaste in dezelfde steek. Vaste in elke steek met (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in de hoeken. Langs de zijdes verdeel je 18 vasten.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!