Skip to Content

CAL – #16

CAL – #16

Een Mooi Gebaar CAL – #16 – 16 januari

Het was even vechten om dit patroon te ontwerpen, maar ik vind ‘m wel heel leuk geworden! Het is een echt bloemetje, daar komen er nog heel veel van in de deken terecht. Haken, en zeker granny squares, lenen zich erg goed voor leuke blaadjes en mooi reliëf. Veel haakplezier met deze bloem!

Het voorbeeld is gehaakt in de kleuren Fuchsia (49), Opaline Glass (74) en Blue Lake (66).


Toer 1 (kleur A)

6 lossen, halve vaste in eerste losse om ring te maken. 2 lossen, 2stokjescluster in de ring (=telt als eerste 3stokjescluster). *2 lossen, 3stokjescluster in de ring*. Herhaal van * tot * nog 6 keer. 2 lossen, halve vaste in 2stokjescluster om de toer te sluiten.

Toer 2 (kleur B)

Halve vaste naar 2-lossenruimte en wissel daarbij van kleur. 1 losse, vaste in dezelfde lossenruimte. 4 lossen. *vaste in volgende lossenruimte, 4 lossen*. Herhaal van * tot * rondom. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten.

Toer 3 (kleur B)

Halve vaste in 4-lossenruimte. *vaste, halfstokje, 3 stokjes, halfstokje, vaste in dezelfde 4-lossenruimte. 1 losse.* Herhaal van * tot * tot je rond bent. Halve vaste in eerste vaste. Hecht af.

Toer 4 (kleur A)

Hecht een nieuwe kleur aan met een vaste in een willekeurige 2-lossenruimte van toer 1 [en haak in deze toer achter de blaadjes, de ene vaste aan de ene kant van de vaste van toer 3, de andere vaste aan de andere kant van de vaste van toer 3]. 1 losse, vaste in dezelfde ruimte. 5 lossen. *Vaste in volgende 2-lossenruimte 1 losse, vaste in dezelfde 2-lossenruimte, 5 lossen. Herhaal van * tot je rond bent, halve vaste in eerste vaste.

Toer 5 (kleur A)

Vaste in eerste 1lossenruimte, (vaste, halfstokje, 4 stokjes, halfstokje, vaste) in alle 5-lossenruimtes, vaste in alle 1-lossenruimtes rondom. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten. Hecht af. Foto is van de achterkant, van de voorkant zie je toch niet zoveel 😉

Toer 6 (kleur C)

Staande-*vaste door 1-lossenruimte toer 4 én door vaste toer 5. 7 lossen.* Herhaal vanaf * tot * rondom.

Toer 7 (kleur C)

Halve vaste naar lossenruimte, 2 lossen. 3 vasten, *in volgende lossenruimte: (1 losse, 1 halfstokje, 2 stokjes, dubbelstokje, 3 lossen, dubbelstokje, 2 stokjes, halfstokje). In volgende lossenruimte (halfstokje, 3 vasten, halfstokje)*. Herhaal van * tot *. Halve vaste in tweede beginlosse om toer te sluiten.

Toer 8 (kleur C)

1 losse, vaste in dezelfde steek. Vaste in elke steek rondom, met (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in de hoek.

Deel jij ook je resultaat? Gebruik dan #eenmooigebaar op social media 🙂