Skip to Content

CAL – #149

Een Mooi Gebaar CAL – 29 mei – #149

We haakten al eens eerder een Afrikaanse bloem. Maar deze is anders en ook heel erg gaaf 🙂

Toer 1

Haak 6 lossen en sluit ring met een halve vaste. 3 lossen, 1 stokje in de ring. 1 losse. (2 stokjes + 1 losse) x 7. Halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 2

Ga met 2 halve vasten naar de eerste lossenruimte. 3 lossen, 2 stokjes in dezelfde ruimte. (1 losse, 3 stokjes in volgende lossenruimte) rondom. Sluit met 1 losse en een halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af. 

Toer 3

Hecht aan met een staand-stokje in een lossenruimte. In diezelfde lossenruimte haak je (1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes). In alle volgende lossenruimtes haak je (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). Halve vaste in staand-stokje om de toer te sluiten. Hecht af. 

Toer 4

Hecht de nieuwe kleur met een staand-halfstokje aan in een 2-lossenruimte. 6 halfstokjes in dezelfde lossenruimte. 7 halfstokjes in elke 2-lossenruimte. Halve vaste in staand-halfstokje. Hecht af. 

Toer 5

Hecht aan met een staande-vaste. Haak in elke steek 1 vaste en een verlengde vaste tussen de blaadjes. Steek deze verlengde vaste in tussen de blaadjes van toer 3.

Toer 6

*Haak in de verlengde vaste van de vorige toer, 1 halfstokje. Vervolgens haak je 1 vaste in de volgende 4 steken, 1 halfstokje in de volgende steek, 1 stokje in de volgende 2 steken, (1 dubbelstokje + 3 lossen + 1 dubbelstokje) in de volgende steek (verlengde vaste),  1 stokje in de volgende 2 steken, 1 halfstokje in de volgende steek, 1 vaste in de volgende 4 steken*. Herhaal *_* tot het eind. 

Iris haakte deze granny in de kleuren Lavender, Amethyst, Opaline Glass en Turqoise.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina