Skip to Content

CAL – #149

Een Mooi Gebaar CAL – 29 mei – #149

We haakten al eens eerder een Afrikaanse bloem. Maar deze is anders en ook heel erg gaaf 🙂

Toer 1

Haak 6 lossen en sluit ring met een halve vaste. 3 lossen, 1 stokje in de ring. 1 losse. (2 stokjes + 1 losse) x 7. Halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 2

Ga met 2 halve vasten naar de eerste lossenruimte. 3 lossen, 2 stokjes in dezelfde ruimte. (1 losse, 3 stokjes in volgende lossenruimte) rondom. Sluit met 1 losse en een halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af. 

Toer 3

Hecht aan met een staand-stokje in een lossenruimte. In diezelfde lossenruimte haak je (1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes). In alle volgende lossenruimtes haak je (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). Halve vaste in staand-stokje om de toer te sluiten. Hecht af. 

Toer 4

Hecht de nieuwe kleur met een staand-halfstokje aan in een 2-lossenruimte. 6 halfstokjes in dezelfde lossenruimte. 7 halfstokjes in elke 2-lossenruimte. Halve vaste in staand-halfstokje. Hecht af. 

Toer 5

Hecht aan met een staande-vaste. Haak in elke steek 1 vaste en een verlengde vaste tussen de blaadjes. Steek deze verlengde vaste in tussen de blaadjes van toer 3.

Toer 6

*Haak in de verlengde vaste van de vorige toer, 1 halfstokje. Vervolgens haak je 1 vaste in de volgende 4 steken, 1 halfstokje in de volgende steek, 1 stokje in de volgende 2 steken, (1 dubbelstokje + 3 lossen + 1 dubbelstokje) in de volgende steek (verlengde vaste),  1 stokje in de volgende 2 steken, 1 halfstokje in de volgende steek, 1 vaste in de volgende 4 steken*. Herhaal *_* tot het eind. 

Iris haakte deze granny in de kleuren Lavender, Amethyst, Opaline Glass en Turqoise.