Skip to Content

CAL – #88

CAL – #88

Een Mooi Gebaar CAL – 29 maart – #88

African flower granny van Made in K-Town. Mooie Afrikaanse bloem. Er staat op de site ook een patroon voor een bal, gehaakt van Afrikaanse bloemen in hexagonnen en vijfhoeken. Ik vond ‘m heel leuk om te haken als kraamcadeautje ofzo 🙂 

Gehaakte zachte bal

Toer 1

Met kleur 1: haak in een magische ring: 3 lossen, 7x (1 halfstokje, 1 losse). Sluit met een halve vaste in de tweede beginlosse en hecht af.

Toer 2

Met kleur 2; hecht aan in een losse van de vorige toer met een staand-stokje, 1 stokje in dezelfde ruimte, 1 losse, 7x (2 stokjes in de volgende lossenruimte, 1 losse), sluit met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 3

Met kleur 3; hecht aan in een losse van de vorige toer met een staand stokje, (stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde lossenruimte, 7x (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de volgende lossenruimte, sluit de toer met een halve vaste.

Toer 4

Ga met 2 halve vasten naar de volgende lossenruimte, 2 lossen, 6 halfstokjes in dezelfde lossenruimte, 7x 7 halfstokjes in de volgende lossenruimte. Sluit de toer met een halve vaste in de tweede beginlosse en hecht af.

Toer 5

Met kleur 1, hecht aan in het 1e halfstokje van 7 met een staande-vaste, 6 vasten, verlengde-vaste tussen de blaadjes in toer 3, *7 vasten, verlengde-vaste tussen de blaadjes van toer 3*, herhaal *-* nog 6x, sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 6

Met kleur 4; hecht aan in een verlengde-vaste met een staand-halfstokje, *4 vasten, 1 halfstokje, 2 stokjes, (1 dubbelstokje, 3 lossen, 1 dubbelstokje) in de volgende steek (=diepe vaste), 2 stokjes, 1 halfstokje, 4 vasten, halfstokje in diepe vaste*, herhaal nog 3x. Laat de laatste keer het halfstokje achterwege en maak een halve vaste in het eerste halfstokje en hecht af.

Toer 7

1 losse, haak de 1e en 2e vaste samen, 7 vasten, *(1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in hoekruimte, 8 vasten, 2 vasten samen haken, 7 vasten*, herhaal *-* 3x, (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in hoekruimte, 8 vasten, halve vaste in eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Amethyst, Turqoise en Plum.

Deel je resultaat op social media #eenmooigebaar!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina