Skip to Content

CAL – #148

CAL – #148

Een Mooi Gebaar CAL – 28 mei – #148

Klaproosvierkant: gaaf hè? Weer zo’n mooie bloem. In welke kleuren haak jij ‘m? 


Toer 1

Haak 4 lossen en vorm een ring met een halve vaste in de eerste losse. 1 losse, 8 vasten in de ring, halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

3 lossen. (1 halfstokje in de voorste lus van de volgende vaste, 1 losse) 7x, 1 halve vaste in de derde beginlosse. Hecht draad A af. 

Toer 3

Hecht aan met kleur B met een staand-stokje in de achterste lus van een halfstokje. (2 stokjes in de lossenruimte, 1 stokje in de achterste lus van het volgende halfstokje) 7x, 2 stokjes in de 1-lossenruimte, 1 halve vaste in het staande-stokje.

Toer 4

(3 lossen, 1 dubbelstokje in volgend stokje, 2 dubbelstokjes in volgend stokje, 1 dubbelstokje in volgend stokje, 2 dubbelstokjes in volgend stokje, 1 dubbelstokje in volgend stokje, 3 lossen, halve vaste in volgend stokje) 4x, haak de laatste halve vaste in de basis van de  drie beginlossen. Hecht af.

Toer 5

Hecht aan met een staand-stokje in de nieuwe kleur in het middelste dubbelstokje van een blaadje. 2 lossen, 1 stokje in hetzelfde dubbelstokje, * 5 lossen, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in halve vaste tussen de blaadjes. 5 lossen, (1 stokje, 2 lossen, 1 stokje) in het middelste dubbelstokje van het volgende blaadje. Herhaal * nog 2 keer, 5 lossen, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in halve vaste tussen de blaadjes. 5 lossen, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer  6

2 lossen (telt als halfstokje), *(1 halfstokje, 2 lossen, 1 halfstokje in de hoekruimte), halfstokje in stokje, 5 halfstokjes in 5-lossenruimte, halfstokje in stokje, 2 halfstokjes in 3-lossenruimte, 5 halfstokjes in 5-lossenruimte, halfstokje in stokje*. Herhaal vanaf * nog 3 keer. Hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Fuchsia, Plum en Clematis.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Netty

Tuesday 29th of May 2018

Dag Iris, Klopt dit wel Toer 6 2 lossen (telt als halfstokje), *(1 halfstokje, 2 lossen, 1 halfstokje in de hoekruimte), halfstokje in stokje, 5 halfstokjes in 5-lossenruimte, halfstokje in stokje, 2 halfstokjes in 3-lossenruimte, halfstokje in 5-lossenruimte, halfstokje in stokje*. Herhaal vanaf * nog 3 keer. Hecht af.

Comments are closed.