CAL – #148

Een Mooi Gebaar CAL – 28 mei – #148

Klaproosvierkant: gaaf hè? Weer zo’n mooie bloem. In welke kleuren haak jij ‘m? 


Toer 1

Haak 4 lossen en vorm een ring met een halve vaste in de eerste losse. 1 losse, 8 vasten in de ring, halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

3 lossen. (1 halfstokje in de voorste lus van de volgende vaste, 1 losse) 7x, 1 halve vaste in de derde beginlosse. Hecht draad A af. 

Toer 3

Hecht aan met kleur B met een staand-stokje in de achterste lus van een halfstokje. (2 stokjes in de lossenruimte, 1 stokje in de achterste lus van het volgende halfstokje) 7x, 2 stokjes in de 1-lossenruimte, 1 halve vaste in het staande-stokje.

Toer 4

(3 lossen, 1 dubbelstokje in volgend stokje, 2 dubbelstokjes in volgend stokje, 1 dubbelstokje in volgend stokje, 2 dubbelstokjes in volgend stokje, 1 dubbelstokje in volgend stokje, 3 lossen, halve vaste in volgend stokje) 4x, haak de laatste halve vaste in de basis van de  drie beginlossen. Hecht af.

Toer 5

Hecht aan met een staand-stokje in de nieuwe kleur in het middelste dubbelstokje van een blaadje. 2 lossen, 1 stokje in hetzelfde dubbelstokje, * 5 lossen, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in halve vaste tussen de blaadjes. 5 lossen, (1 stokje, 2 lossen, 1 stokje) in het middelste dubbelstokje van het volgende blaadje. Herhaal * nog 2 keer, 5 lossen, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in halve vaste tussen de blaadjes. 5 lossen, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer  6

2 lossen (telt als halfstokje), *(1 halfstokje, 2 lossen, 1 halfstokje in de hoekruimte), halfstokje in stokje, 5 halfstokjes in 5-lossenruimte, halfstokje in stokje, 2 halfstokjes in 3-lossenruimte, 5 halfstokjes in 5-lossenruimte, halfstokje in stokje*. Herhaal vanaf * nog 3 keer. Hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Fuchsia, Plum en Clematis.

Volg mij voor meer gave haakpatronen!

1 reactie op “CAL – #148”

  1. Dag Iris,
    Klopt dit wel
    Toer 6
    2 lossen (telt als halfstokje), *(1 halfstokje, 2 lossen, 1 halfstokje in de hoekruimte), halfstokje in stokje, 5 halfstokjes in 5-lossenruimte, halfstokje in stokje, 2 halfstokjes in 3-lossenruimte, halfstokje in 5-lossenruimte, halfstokje in stokje*. Herhaal vanaf * nog 3 keer. Hecht af.

Reacties zijn uitgeschakeld.