Skip to Content

CAL – #147

CAL – #147

Een Mooi Gebaar – 27 mei – #147

Toer 1

Haak 6 lossen. Sluit de ring met een halve vaste. 3 lossen, haak 15 stokjes in de ring. Sluit met een halve vaste.

Toer 2

Halve vaste tussen de volgende stokjes. 2 lossen, 1 stokje (telt als 2stokjescluster) in dezelfde ruimte tussen de stokjes. Haak tussen alle stokjes van de vorige toer: 2stokjescluster + 1 losse. Sluit met een halve vaste in het eerste stokje, halve vaste in lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

Haak in elke losse van de vorige toer: 3 stokjes. Sluit met een halve vaste. Hecht af. 

Toer 4

Haak tussen de 3 stokjesgroepen van de vorige toer: 1 (staande)-vaste + 3 lossen,  herhaal tot je rond bent en sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 5

In de eerste lossenruimte: *(2 vasten, 2 halfstokjes) in de volgende lossenruimte. (2 stokjes, 2 dubbelstokjes, 2 lossen) in de volgende lossenruimte, (2 dubbelstokjes, 2 stokjes) in de volgende lossenruimte, (2 halfstokjes, 2 vasten) in volgende lossenruimte. Herhaal * nog 3 keer en sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 6

Haak een vaste in elke steek. In de hoekruimte: 1 vaste, 2 lossen, 1 vaste.

Iris haakte deze granny in de kleuren Plum, Lilac en Sapphire.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!