Skip to Content

CAL – #138

CAL – #138

Een Mooi Gebaar CAL – 18 mei – #138

Maybelle Square, een patroon van Myrose Valley. Veel haakplezier! 


Begin met een magische ring of 10 lossen welke je met een halve vaste sluit met een ring.

Toer 1

3 lossen (telt als eerste stokje), 23 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse en wissel daarbij van kleur. 

Toer 2

4 lossen, 2 stokjes overslaan, vaste in volgende stokje, (3 lossen, 2 stokjes overslaan, vaste in volgende stokje) x 6, 3 lossen, halve vaste in de eerste losse.

Toer 3

Halve vaste in de 3-lossenruimte. 2 lossen (telt als halfstokje) 1 halfstokje in dezelfde lossenruimte, 1 losse, 2 halfstokjes in dezelfde lossenruimte. (1 losse, 2 halfstokjes, 1 losse, 2 halfstokjes) in elke 3-lossenruimte. Halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 4

Halve vaste in het volgende halfstokje en een halve vaste in de eerste 1-lossenruimte. 2 lossen, 4 halfstokjes in dezelfde lossenruimte, 1 vaste in de volgende 1-lossenruimte. (5 halfstokjes in de volgende 1-lossenruimte, 1 vaste in de volgende 1-lossenruimte. Halve vaste in de tweede beginlosse. Hecht af.

Toer 5

Hecht aan in het midden van een 5-halfstokjesgroepje met een staande-vaste. 3 lossen. *Halfstokje in het dal tussen de twee stokjesgroepen,  3 lossen, 1 vaste in het midden van het volgende 5-halfstokjesgroepje, 3 lossen. Herhaal tot aan het einde van de toer. Maak vast met een halve vaste in de eerste losse.

Toer 6

Halve vaste in de eerste lossenruimte, 2 lossen (telt als halfstokje), 2 halfstokjes in dezelfde lossenruimte, 1 losse, *3 halfstokjes in de volgende lossenruimte, 1 losse. Maak voor de hoek: 1 halfstokje, 1 stokje, 2 dubbelstokjes, 2 lossen, in de volgende lossenruimte: 2 dubbelstokjes, 1 stokje, 1 halfstokje, 1 losse, 3 halfstokjes in de lossenruimte. Herhaal * tot het einde van de toer. Maak vast met een halve vaste in de tweede beginlosse.

Iris haakte deze granny in de kleuren Plum, Violet en Purple Bordeaux.