Skip to Content

CAL – #139

CAL – #139

Een Mooi Gebaar CAL – 19 mei – #139

Dit prachtige vierkant haakte zo lekker weg dat Bernette vergat foto’s te maken van de eerste twee toeren. Gelukkig zijn die niet zo ingewikkeld, dus je komt er vast uit met de foto van toer 3. Veel haakplezier!

Afbeeldingsresultaat voor yarn quote

Toer 1, kleur 1

Begin met een magische ring of 5 lossen welke je met een halve vaste sluit tot een ring. Drie lossen (telt als eerste stokje), 11 stokjes, sluit toer met halve vaste en wissel daarbij van kleur. 

Toer 2, kleur 2

Haak 2 lossen en 1 stokje in het eerste stokje. In het volgende stokje 3 dubbelstokjes, in het volgende stokje een stokje, twee lossen en een halve vaste. Ga met een halve vaste naar de volgende steek, twee lossen en een stokje, in volgende stokje weer drie dubbelstokjes. Haak zo door tot je vier bloemblaadjes hebt. Sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 3, kleur 3

Hecht aan in een halve vaste tussen de bloemblaadjes en haak 4 lossen of een staand-dubbelstokje

Haak vervolgens in het eerste stokje één stokje, in de volgende 3 dubbelestokjes elk 2 dubbele stokjes, dan weer één stokje in het laatste stokje, vier lossen en een halve vaste tussen de bloemblaadjes van de vorige toer. Dit herhaal je nog drie keer. Hecht af.

Toer 4, kleur 1

In het laatste stokje van het bloemblaadje van toer 3 haak je 2 lossen (telt als stokje). In het eerste stokje van het volgende bloemblaadje haak je ook een stokje (dit zijn twee samengehaakte stokjes). Alternatief kun je met een staand-stokje aanhechten, de laatste stap niet doen, in het eerste stokje van het volgende bloemblaadje ook een stokje doen zonder laatste stap en dan de draad door alledrie de lussen heen halen. 

Haak vervolgens * 4 lossen, 2 steken overslaan. (2stokjescluster, 3 lossen, in dezelfde steek 2dubbelestokjescluster, drie lossen, 2stokjescluster). Daarna 4 lossen, twee samengehaakte stokjes in het laatste stokje van het ene en in het eerste stokje van het andere bloemblaadje*. Herhaal van * tot * nog 3 keer, sluit toer met halve vaste.

Toer 5, kleur 1

Haak in elke steek 1 vaste, 2 vasten in elke 3-lossenruimte, 4 vasten in elke 4-lossenruimte, op de hoeken 3 vasten in één steek.

Iris haakte deze granny in de kleuren Lavender en Lilac.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina