Skip to Content

CAL – #138

CAL – #138

Een Mooi Gebaar CAL – 18 mei – #138

Maybelle Square, een patroon van Myrose Valley. Veel haakplezier! 


Begin met een magische ring of 10 lossen welke je met een halve vaste sluit met een ring.

Toer 1

3 lossen (telt als eerste stokje), 23 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse en wissel daarbij van kleur. 

Toer 2

4 lossen, 2 stokjes overslaan, vaste in volgende stokje, (3 lossen, 2 stokjes overslaan, vaste in volgende stokje) x 6, 3 lossen, halve vaste in de eerste losse.

Toer 3

Halve vaste in de 3-lossenruimte. 2 lossen (telt als halfstokje) 1 halfstokje in dezelfde lossenruimte, 1 losse, 2 halfstokjes in dezelfde lossenruimte. (1 losse, 2 halfstokjes, 1 losse, 2 halfstokjes) in elke 3-lossenruimte. Halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 4

Halve vaste in het volgende halfstokje en een halve vaste in de eerste 1-lossenruimte. 2 lossen, 4 halfstokjes in dezelfde lossenruimte, 1 vaste in de volgende 1-lossenruimte. (5 halfstokjes in de volgende 1-lossenruimte, 1 vaste in de volgende 1-lossenruimte. Halve vaste in de tweede beginlosse. Hecht af.

Toer 5

Hecht aan in het midden van een 5-halfstokjesgroepje met een staande-vaste. 3 lossen. *Halfstokje in het dal tussen de twee stokjesgroepen,  3 lossen, 1 vaste in het midden van het volgende 5-halfstokjesgroepje, 3 lossen. Herhaal tot aan het einde van de toer. Maak vast met een halve vaste in de eerste losse.

Toer 6

Halve vaste in de eerste lossenruimte, 2 lossen (telt als halfstokje), 2 halfstokjes in dezelfde lossenruimte, 1 losse, *3 halfstokjes in de volgende lossenruimte, 1 losse. Maak voor de hoek: 1 halfstokje, 1 stokje, 2 dubbelstokjes, 2 lossen, in de volgende lossenruimte: 2 dubbelstokjes, 1 stokje, 1 halfstokje, 1 losse, 3 halfstokjes in de lossenruimte. Herhaal * tot het einde van de toer. Maak vast met een halve vaste in de tweede beginlosse.

Iris haakte deze granny in de kleuren Plum, Violet en Purple Bordeaux.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina