Skip to Content

CAL – #137

CAL – #137

Een Mooi Gebaar CAL – 17 mei – #137

Gotisch vierkant, gaaf he? 


Toer 1

Maak met kleur A vier lossen en sluit de cirkel met een halve vaste. 4 lossen (telt als 1 stokje en 1 losse), 11 x (1 stokje, 1 losse) , sluit met een halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 2

Hecht aan met kleur B in een lossenruimte. Begin3stokjescluster in dezelfde ruimte,  (3 lossen, 3stokjescluster) x 11, 3 lossen, sluit met een halve vaste in het eerste 3stokjescluster.

Toer 3

Halve vaste in de middelste steek van de lossenruimte, 1 losse, 1 vaste in dezelfde lossenruimte, (5 lossen, vaste in de volgende lossenruimte) x 11. Sluit met een halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan met kleur C in de middelste steek van een 5-lossenruimte, 3 lossen (telt als stokje), 4 stokjes in dezelfde lossenruimte, * 1 losse, 1 vaste in de volgende 5-lossenruimte, 5 lossen, 1 vaste in de volgende 5-lossenruimte, 1 losse, (5 stokjes, 3 lossen, 5 stokjes) in de volgende lossenruimte. Herhaal nog 3 keer, maar laat de laatste vijf stokjes weg.  Sluit met een halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Toer 5

Hecht aan in het eerste stokje na een hoek: * 2 lossen (telt als halfstokje), 4 halfstokjes, halfstokje in de 1-lossenruimte, 1 vaste in vaste, 3 vasten in de 5-lossenruimte, 1 vaste in vaste, 1 halfstokje in 1-lossenruimte, 5 halfstokjes, in de hoek: 1 halfstokje, 2 lossen, 1 halfstokje. Herhaal * nog 3 keer en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid, Opaline Glass en Sapphire.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!