Skip to Content

CAL – #136

CAL – #136

Een Mooi Gebaar CAL – 16 mei – #136

Een prachtig patroon van een heel erg leuk Nederlandstalig blog van Karin Aan De Haak. Zeker de moeite waard om te bekijken, die website!

Vervang elk eerste stokje van een toer door 3 lossen.


Toer 1

Start met een magische ring. Haak 16 vasten in de ring, sluit met een halve vaste op de eerste vaste.  Trek het draadje van de magische ring een beetje aan, doe het niet te strak, want anders wordt verder haken lastig.

Toer 2

3 lossen (telt als eerste stokje) , haak in elke van de vasten 1 stokje (= 16 steken), sluit aan met een halve vaste op het eerste stokje en wissel daarbij van kleur. Trek nu het draadje van de magische ring strak aan.

Toer 3

3 lossen (telt als eerste stokje), haak in dezelfde steek nog een stokje, haak in elke steek 2 stokjes (= 32 steken), sluit aan met een halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 4

Ga met 1 halve vaste naar de volgende steek. Haak 3 lossen (telt als eerste stokje), haak in dezelfde steek nog 4 stokjes, haal de naald uit de lus, steek de naald boven in het 1 e stokje en trek de lus er door (popcorn gemaakt). 3 lossen, *sla 1 steek over, haak 5 stokjes in de volgende steek, haal de naald uit de lus, steek de naald door het 1 e stokje, trek de lus er door, 3 lossen*. Herhaal tussen * en * tot je rond bent en sluit aan met een halve vaste op de 1 e popcorn. Je hebt 16 popcorns gemaakt.

Toer 5

Haak 1 halve vaste in de lossenboog en wissel daarbij van kleur. Haak 3 lossen, haak in dezelfde lossenboog 2 stokjes,  haak in de volgende lossenboog 3 stokjes, haak in de volgende lossenboog 3 stokjes 2 lossen 3 stokjes (hoek gemaakt), * haak in elk van de volgende 3 lossenbogen 3 stokjes, haak in de volgende lossenboog 3 stokjes 2 lossen 3 stokjes (hoek gemaakt)*. Herhaal tussen * en * nog  2 x. Haak in de laatste lossenboog 3 stokjes, sluit aan met een halve vaste boven op het 1 e stokje.

Toer 6

Haak 1 losse, haak in de zelfde steek 1 vaste, haak verder in het rond in elke volgende steek 1 vaste, haak in de hoeklossen 3 vasten. Sluit aan met een halve vaste op de 1 e vaste.

Iris haakte deze granny in de kleuren Turqoise, Blue Lake en Clematis.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!