Skip to Content

CAL – #135

CAL – #135

Een Mooi Gebaar CAL – 15 mei – #135

In dit vierkant haak je met drie kleuren een prachtige granny square. Veel haakplezier!

Toer 1

Haak 6 lossen met een halve vaste tot een ring. 3 lossen (telt als stokje), 15 stokjes in de ring. Halve vaste in derde beginlosse. Hecht af. 

Toer 2

1 staand-stokje in een willekeurige steek, *1 stokje overslaan, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje). Herhaal vanaf * nog 6 keer. Eindig met 1 stokje, 3 lossen en een halve vaste in het eerste stokje. Ga met nog 2 halve vasten naar de eerste lossenruimte.

Toer 3

*(2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes) in de lossenruimte. Herhaal * nog 7x. Ga met halve vasten naar de volgende lossenruimte en wissel van kleur.

 

Toer 4

*2 halve vasten in de lossenruimte, 2 vasten, 2 halfstokjes, in de lossenruimte op de hoek: stokje, dubbelstokje, 2 lossen, dubbelstokje, stokje, 2 halfstokjes, 2 vasten. Herhaal * nog 3x.

Toer 5

2 lossen (telt als halfstokje), haak een halfstokje in elke steek, in de lossenruimte van de hoek: 1 halfstokje, 2 lossen, 1 halfstokje.Halve vaste in tweede beginlosse om toer te sluiten. Hecht onzichtbaar af en werk de draadjes weg. 

Iris haakte deze granny in de kleuren Amethyst, Orchid en Clematis.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina