CAL – #134

Een Mooi Gebaar CAL – 14 mei – #134

Start met 12 lossen en maak een cirkel met een halve vaste in de eerste losse.

Toer 1

1 losse, 23 vasten in de ring, halve vaste in de eerste losse om de toer te sluiten. 

Toer 2

2 lossen, 3 stokjes samengehaakt in de volgende 3 vasten, *5 lossen, 4 stokjes samen, de eerste in dezelfde vaste als het laatst gehaakte stokje, de volgende in de 3 volgende vasten, herhaal * nog 6 keer. Haak het laatste stokje in de basis van de 2 lossen, 5 lossen, een halve vaste in de steek die het 1e blaadje sluit, wissel hierbij van kleur.

Toer 3

1 losse, *5 vasten in de 5-lossenruimte, 1 vaste in de steek die het volgende blaadje sluit, herhaal * nog 7 keer, maar haak niet de laatste vaste. Halve vaste in de 1e losse.

Toer 4

1 losse, *3 lossen, sla 1 vaste over, 1 vaste in volgende vaste. Herhaal * rondom, maar haak niet de laatste vaste. Halve vaste in de 1e losse. Hecht af.

Toer 5

*In de volgende 2-lossenruimte: 2 vasten, in de volgende 2-lossenruimte: halfstokje, stokje, in de volgende 2-lossenruimte: 2 dubbelstokjes, 2 lossen, 2 dubbelstokjes (=hoek), in de volgende 2-lossenruimte: stokje, halfstokje, in de volgende 2 2-lossenruimtes: 2 vasten. Herhaal * nog drie keer.

Toer 6

1 losse, in vaste in elke steek. In de hoek: (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste). Sluit de toer met een halve vaste in de beginlosse en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Plum, Lilac en Purple Bordeaux.