Skip to Content

CAL – #134

CAL – #134

Een Mooi Gebaar CAL – 14 mei – #134

Start met 12 lossen en maak een cirkel met een halve vaste in de eerste losse.

Toer 1

1 losse, 23 vasten in de ring, halve vaste in de eerste losse om de toer te sluiten. 

Toer 2

2 lossen, 3 stokjes samengehaakt in de volgende 3 vasten, *5 lossen, 4 stokjes samen, de eerste in dezelfde vaste als het laatst gehaakte stokje, de volgende in de 3 volgende vasten, herhaal * nog 6 keer. Haak het laatste stokje in de basis van de 2 lossen, 5 lossen, een halve vaste in de steek die het 1e blaadje sluit, wissel hierbij van kleur.

Toer 3

1 losse, *5 vasten in de 5-lossenruimte, 1 vaste in de steek die het volgende blaadje sluit, herhaal * nog 7 keer, maar haak niet de laatste vaste. Halve vaste in de 1e losse.

Toer 4

1 losse, *3 lossen, sla 1 vaste over, 1 vaste in volgende vaste. Herhaal * rondom, maar haak niet de laatste vaste. Halve vaste in de 1e losse. Hecht af.

Toer 5

*In de volgende 2-lossenruimte: 2 vasten, in de volgende 2-lossenruimte: halfstokje, stokje, in de volgende 2-lossenruimte: 2 dubbelstokjes, 2 lossen, 2 dubbelstokjes (=hoek), in de volgende 2-lossenruimte: stokje, halfstokje, in de volgende 2 2-lossenruimtes: 2 vasten. Herhaal * nog drie keer.

Toer 6

1 losse, in vaste in elke steek. In de hoek: (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste). Sluit de toer met een halve vaste in de beginlosse en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Plum, Lilac en Purple Bordeaux.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!