Skip to Content

CAL – #133

CAL – #133

Een Mooi Gebaar CAL – 13 mei – #133

Vandaag zijn mijn grote liefde en ik 5 jaar getrouwd <3 (En het was in 2018 nog moederdag ook! Dubbel geluk!). Heerlijk om te vieren met mijn gezinnetje.


Start met een ketting van 36 lossen.

Toer 1

Haak een vaste in de achterste lus van elke losse vanaf de 2e losse vanaf de naald. (35 vasten)

Toer 2

Keer het werk.

3 lossen, in dezelfde steek 3 stokjes, 3 lossen, halve vaste in de volgende steek.  Herhaal nog 2 x. Bij de herhalingen komen de 3 stokjes niet in dezelfde steek als de halve vaste, maar in de volgende steek. (3 blaadjes).

3 lossen, 2 stokjes in elk van de volgende 2 steken, 3 lossen, halve vaste in de volgende steek. Herhaal nog 2x. (3 blaadjes)

4 lossen, 2 dubbelstokjes in elk van de volgende 3 steken, 4 lossen, halve vaste in de volgende steek. Herhaal nog 4x (5 blaadjes). Hecht af en laat ruim garen over.

Rol het werk nu op in een cirkel, beginnend bij de kleinste bloembladeren. Naai de bloem nu in elkaar door alle lagen.

Toer 3

We gaan nu de basis voor het vierkant maken. Hecht aan met een andere kleur met een halve vaste  in een willekeurige steek van de buitenste cirkel aan de achterkant. 4 lossen, halve vaste op een kwart van de cirkel, 4 lossen, halve vaste op de helft van de cirkel, 4 lossen, halve vaste op driekwart van de cirkel, 4 lossen, sluit met een halve vaste in de eerste losse.

Toer 4

Keer het werk zodat je naar de voorkant van de bloem kijkt. Halve vaste in de eerste lossenruimte. 3 lossen (telt als stokje), 2 stokjes in dezelfde lossenruimte. 1 losse, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte. Haak nu in de volgende lossenruimte: (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes). Herhaal dit nog 2 keer. Sluit met een halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 5

Keer het werk naar de achterkant. 3 lossen (telt als stokje), *1 losse, in de hoek: (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes), 1 losse, 1 stokje tussen de 3stokjes-groepen. Herhaal * nog 3 keer. Sla het laatste stokje over en sluit met een halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 6

Keer het werk naar de voorkant. Halve vaste naar lossenruimte. Vervang het eerste stokje voor 3 lossen. *3 stokjes in dezelfde lossenruimte. 1 losse, in de hoekruimte (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes), 1 losse, in de 1-lossenruimte: 3 stokjes, 1 losse. Herhaal * nog 3 keer. Sluit met een halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 7

Herhaal toer 6 (zonder te keren) en hecht af.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar zodat je iedereen kunt inspireren! Iris haakte deze granny in de kleuren Plum en Opaline Glass.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina