Skip to Content

CAL – #132

CAL – #132

Een Mooi Gebaar CAL – 12 mei – #132

Kennen jullie dat gevoel? Dat er zoveel mooie projecten liggen, maar dat je er te weinig uren in de dag zitten? Hoe lossen jullie dat op?

Toer 1

Haak met kleur A 4 lossen, halve vaste in eerste losse om ring te vormen. *1 stokje, 1 losse. Herhaal vanaf * nog 7 keer. Halve vaste in derde beginlosse en hecht af (of wissel van kleur in de lossenruimte). 

Toer 2

Haak met kleur B: *3 stokjes in de lossenruimte, 3 lossen.  Herhaal vanaf * nog 7 keer. Halve vaste in derde beginlosse/staand-stokje. Je hebt nu 8 bloemblaadjes. Hecht af. 

Toer 3

Haak met kleur C *(3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de lossenruimte, 1 losse, 3 stokjes in de volgende lossenruimte, 1 losse. Herhaal vanaf * nog 3 keer. Halve vaste in derde beginlosse en hecht af. 

Toer 4

Haak met kleur D *(3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de hoeklossenruimte, 2x(1 losse, 3 stokjes in de lossenruimte), 1 losse. Herhaal vanaf * nog 3 keer.

Iris heeft in de laatste toer de 1-losse overal overgeslagen, omdat dat eenvoudiger is met de oppervlakkige reliëfvaste-achter aan-elkaar-zet-methode.

Toer 5

Haak met kleur B *(3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de lossenruimte, 3x(1 losse, 3 stokjes in de lossenruimte), 1 losse. Herhaal vanaf * nog 3 keer.

Iris haakte deze granny in de kleuren Turqoise, Plum en Sapphire.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina