Skip to Content

CAL – #131

CAL – #131

Granny Square Per Dag – Gratis Haakpatroon

Keltisch bloemvierkant: Een prachtige bloem, met op de hoeken wat open ruimtes en dan een simpele, vierkante rand. Veel haakplezier!

Haak 6 lossen en vorm een ring met een halve vaste in de eerste losse.

Toer 1

1 losse, (3 lossen, 2 dubbelstokjes in de ring, 3 lossen, 1 vaste in de ring) 3 keer, 3 lossen, 2 dubbelstokjes in de ring, 3 lossen, halve vaste in de eerste losse. (4 blaadjes). Hecht af.

Toer 2

Hecht met een nieuwe kleur aan in een vaste tussen 2 blaadjes: 6 lossen, 1 stokje in dezelfde vaste als de aanhechting, *3 lossen, spring over blaadje heen, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in de vaste tussen de blaadjes. Herhaal * 3 keer, 3 lossen, spring over een blaadje heen, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 3

3 lossen, (3 stokjes in de 3-lossenruimte, 2 lossen, 1 vaste in stokje, 2 lossen) 7 keer, 3 stokjes in de volgende 3-lossenruimte, 2 lossen, 1 halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan met een nieuwe kleur in een vaste voor een driestokjesgroepje. 8 lossen, spring over een blaadje heen, 1 vaste in volgende vaste, *5 lossen, spring over een blaadje heen, 1 vaste in volgende vaste, 7 lossen, spring over een blaadje heen, 1 vaste in volgende vaste. Herhaal * 3x, 5 lossen, spring over een blaadje heen, halve vaste in de eerste beginlosse.

Toer 5

1 halve vaste in elk van de volgende 4 lossen, 5 lossen, 4 stokjes in dezelfde lossenruimte. *1 stokje in de volgende vaste, 5 stokjes in de 5-lossenruimte, 1 stokje in de volgende vaste, (4 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes) in de 7-lossenruimte. Herhaal * nog 2 keer. 1 stokje in volgende vaste, 5 stokjes in de 5-lossenruimte, 1 stokje in volgende vaste, 3 stokjes in de lossenruimte, 1 halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 6

Haak een vaste in elk stokje. In de hoeklossenruimte: 1 vaste, 2 lossen, 1 vaste.

Iris haakte deze granny in de kleuren Violet, Lilac, Fuchsia en Clematis.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina