CAL – #131

Granny Square Per Dag – Gratis Haakpatroon

Keltisch bloemvierkant: Een prachtige bloem, met op de hoeken wat open ruimtes en dan een simpele, vierkante rand. Veel haakplezier!

Haak 6 lossen en vorm een ring met een halve vaste in de eerste losse.

Toer 1

1 losse, (3 lossen, 2 dubbelstokjes in de ring, 3 lossen, 1 vaste in de ring) 3 keer, 3 lossen, 2 dubbelstokjes in de ring, 3 lossen, halve vaste in de eerste losse. (4 blaadjes). Hecht af.

Toer 2

Hecht met een nieuwe kleur aan in een vaste tussen 2 blaadjes: 6 lossen, 1 stokje in dezelfde vaste als de aanhechting, *3 lossen, spring over blaadje heen, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in de vaste tussen de blaadjes. Herhaal * 3 keer, 3 lossen, spring over een blaadje heen, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 3

3 lossen, (3 stokjes in de 3-lossenruimte, 2 lossen, 1 vaste in stokje, 2 lossen) 7 keer, 3 stokjes in de volgende 3-lossenruimte, 2 lossen, 1 halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan met een nieuwe kleur in een vaste voor een driestokjesgroepje. 8 lossen, spring over een blaadje heen, 1 vaste in volgende vaste, *5 lossen, spring over een blaadje heen, 1 vaste in volgende vaste, 7 lossen, spring over een blaadje heen, 1 vaste in volgende vaste. Herhaal * 3x, 5 lossen, spring over een blaadje heen, halve vaste in de eerste beginlosse.

Toer 5

1 halve vaste in elk van de volgende 4 lossen, 5 lossen, 4 stokjes in dezelfde lossenruimte. *1 stokje in de volgende vaste, 5 stokjes in de 5-lossenruimte, 1 stokje in de volgende vaste, (4 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes) in de 7-lossenruimte. Herhaal * nog 2 keer. 1 stokje in volgende vaste, 5 stokjes in de 5-lossenruimte, 1 stokje in volgende vaste, 3 stokjes in de lossenruimte, 1 halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 6

Haak een vaste in elk stokje. In de hoeklossenruimte: 1 vaste, 2 lossen, 1 vaste.

Iris haakte deze granny in de kleuren Violet, Lilac, Fuchsia en Clematis.