CAL – #125

Een Mooi Gebaar CAL – 5 mei – #125

Bevrijdingsdag, altijd een feestje! Wat leven we toch allemaal in luxe en in vrijheid. Veel haakplezier met dit Peace-tekentje!


Toer 1

Haak met kleur 1 2 lossen. In de eerste losse maak je 8 vasten. Halve vaste in de achterste lus van de eerste vaste en wissel naar kleur 2.

Toer 2

In elke achterste lus van de vaste komen 2 vasten. (totaal 16 vasten). Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 3

1 losse, *2 vasten in de 1e vaste, 1 vaste in de 2e vaste. Herhaal nog 7 keer. (totaal 24 vasten). Halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 4

Start met kleur 1 in een willekeurige vaste. Staande-vaste in dezelfde steek en nog 1 vaste in de volgende 3 steken. 2 dubbelstokjes in de voorste lus van de vaste van toer 1 recht onder de steek. Sla nu 2 vasten van toer 3 over. 6 vasten in de volgende steken. 2 dubbelstokjes in de derde (vanaf eerste dubbelstokjes) voorste lus van de vaste  van toer 1. Sla 2 vasten van toer 3 over. 2 vasten  in de volgende twee steken. 2 dubbelstokjes in de volgende voorste lus van de vaste van toer 1.  Sla 2 vasten van toer 3 over. 2 vasten in de volgende twee steken.  2 dubbelstokjes in de volgende voorste lus van de vaste van toer 1. Sla 2 vasten van toer 3 over. 2 vasten in de laatste twee steken van toer 3. Het vredesteken is nu gemaakt.  Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 5

*2 vasten in de 1e steek , 1 vaste in de 2e en 3e steek*. Herhaal nog 7x. Halve vaste in eerste vaste en hecht af.

Toer 6

Hecht aan boven het eerste dubbelstokje van het enkele groepje dubbelstokjes in de achterste lus van een vaste, 2 lossen (=halfstokje, aanhechten met een staand-halfstokje kan dus ook). Blijf werken in de achterste lussen. Halfstokje in volgende steek, 2 lossen, 1 vaste overslaan, *(2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes) in de 4 volgende steken (= hoek), 2 lossen, 1 steek overslaan, 2 halfstokjes, 2 lossen, 1 steek overslaan. Herhaal * tot je rond bent. Sluit met een halve vaste in de tweede beginlosse en hecht af.

Toer 7

Start in de laatste 2-lossenruimte die je net gemaakt hebt. 3 lossen (=stokje), in dezelfde ruimte een stokje, 2 lossen, in de volgende lossenruimte 2 stokjes, 2 lossen, in de hoekruimte: (2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes), 2 lossen, 2 stokjes en maak het vierkant zo verder af.

Toer 8

Haak een halfstokje in elk stokje en 2 halfstokjes in elke lossenruimte. In de hoeklossenruimte haak je (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes)

En het verschil tussen vóór en ná blokken is weer zo heerlijk duidelijk op deze foto’s !

Iris haakte dit vierkant in de kleuren Blue Lake en Orchid.