Skip to Content

CAL – #120

CAL – #120

Een Mooi Gebaar CAL – 30 april – #120

Vroeger Koninginnedag in Nederland. Nog steeds staan er elk jaar zielige groepjes toeristen helemaal in het oranje uitgedost in Amsterdam op straat, er te laat achterkomend dat hun reisgidsje verouderd is en we Koningsdag al een paar dagen eerder gevierd hebben…. Wat is jouw mooiste Koninginnedag-herinnering?


Start elke nieuwe kleur met een staande steek tenzij anders vermeld


Toer 1

5 lossen, haak in de 5e losse vanaf de naald: 11x (stokje in 1e losse, 1 losse), sluit de toer met een halve vaste in 3e beginlosse en hecht af. (=12 stokjes en 12 lossenruimtes).

Toer 2

Start in een willekeurige lossenruimte; (3stokjescluster in lossenruimte, 3 lossen) 12x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e cluster en hecht af.

Toer 3

Start in een willekeurige lossenruimte; (1 vaste in lossenruimte, 3 lossen) 12x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste en hecht af.

Toer 4

Halve vaste in volgende lossenruimte, [maak het 1e stokje van 3 lossen] *(4 stokjes, 2 losse, 4 stokjes) in lossenruimte, 1 losse, 1 vaste in volgende lossenruimte, 3 lossen, 1 vaste in volgende lossenruimte, 1 losse*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse.

Toer 5

Start in een 2-lossenhoekruimte, *(1 halfstokje, 2 lossen, 1 halfstokje) in 2-lossenruimte, 15 halfstokjes*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Iris haakte dit vierkant met Clematis, Violet en Lavender.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina