Skip to Content

CAL – #119

CAL – #119

Een Mooi Gebaar CAL – 29 april – #119

Jacob’s ladder techniek. Je gaat een aantal vrije lossenlussen maken die je later door gaat halen om ze vast te zetten.

Start elke nieuwe kleur met een staande steek


Toer 1

Haak in een magische ring; 2 vasten, 10 lossen, (3 vasten, 10 lossen) 3x, 1 vaste en sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af. (=12 vasten en 4 10-lossenlussen).

Toer 2

Start in een vaste links van een lossenlus. *2 stokjes in 1 steek, 1 stokje, 2 stokjes in 1 steek, 12 lossen*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek en hecht af.

Toer 3

Start in een stokje links van een lossenlus; *2 stokjes in 1 steek, 3 stokjes, 2 stokjes in 1 steek, 12 lossen*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek en hecht af.

Toer 4

Start in een stokje links van een lossenlus; *2 stokjes in 1 steek, 5 stokjes, 2 stokjes in 1 steek, 12 lossen*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek en hecht af.

Nu gaan we eerst de lussen met elkaar verbinden; haal de vrije lus van toer 2 door de vrije lus van toer 1, haal de vrije lus van toer 3 door de vrije  lus van toer 2, haal de vrije lus van toer 4 door de vrije lus van toer 3, herhaal deze stappen voor alle 4 de ladders en ga dan verder met toer 5

Toer 5

Start in een stokje links van een lossenlus; *2 stokjes in 1 steek, (1 losse, 1 steek overslaan, 1 stokje) 4x, stokje in dezelfde steek als het laatst gemaakte stokje, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in de lossenlus van toer 4*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste in de eerste steek en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Lilac, Opaline Glass, Blue Lake, Sapphire en Amethyst.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina