Skip to Content

CAL – #121

CAL – #121

Een Mooi Gebaar CAL – 1 mei – #121

Toer 1

Haak 5 lossen en sluit de ring met een halve vaste in de eerste losse. 3 lossen, 2 stokjes in de ring, 1 losse, * 3 stokjes in de ring, 1 losse*, herhaal van *-* in totaal 3 keer en sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse, draai het werk en wissel van kleur.

Toer 2

3 lossen, 2 stokjes in de eerste lossenruimte, 1 losse, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, *3 stokjes in de volgende lossenruimte, 1 losse, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte*, herhaal van *-* in totaal 3 keer en sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse, draai het werk en wissel van kleur.

Toer 3

3 lossen, 2 stokjes in de eerste lossenruimte in de ruimte tussen de 3 stokjes in het midden van de zijde, * 3 stokjes in de volgende lossenruimte, 1 losse, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, 3 stokjes in de volgende middenruimte*,  herhaal van *-* in totaal 3 keer, 3 stokjes in de volgende lossenruimte, 1 losse, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse. Wissel van kleur.

Toer 4

1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, 1 vaste in elk van de volgende 5 stokjes. *1 vaste in de volgende lossenruimte, 1 losse, 1 vaste in dezelfde lossenruimte, 1 vaste in elk van de volgende 9 stokjes*, herhaal van *-* in totaal 3 keer. (Vaste, losse, vaste) in hoekruimte, 1 vaste in elk van de volgende 3 stokjes. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten. 

Toer 5

3 lossen, 1 stokje in elke vaste, in de lossenruimte in de hoek (1 stokje, 2 lossen, 1 stokje).

Toer 6

1 losse, 1 vaste in elk stokje, in de hoeklossenruimte (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste).

Iris haakte deze granny in de kleuren Blue Lake, Sapphire en Fuchsia.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina