Skip to Content

CAL – #121

CAL – #121

Een Mooi Gebaar CAL – 1 mei – #121

Toer 1

Haak 5 lossen en sluit de ring met een halve vaste in de eerste losse. 3 lossen, 2 stokjes in de ring, 1 losse, * 3 stokjes in de ring, 1 losse*, herhaal van *-* in totaal 3 keer en sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse, draai het werk en wissel van kleur.

Toer 2

3 lossen, 2 stokjes in de eerste lossenruimte, 1 losse, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, *3 stokjes in de volgende lossenruimte, 1 losse, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte*, herhaal van *-* in totaal 3 keer en sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse, draai het werk en wissel van kleur.

Toer 3

3 lossen, 2 stokjes in de eerste lossenruimte in de ruimte tussen de 3 stokjes in het midden van de zijde, * 3 stokjes in de volgende lossenruimte, 1 losse, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, 3 stokjes in de volgende middenruimte*,  herhaal van *-* in totaal 3 keer, 3 stokjes in de volgende lossenruimte, 1 losse, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse. Wissel van kleur.

Toer 4

1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, 1 vaste in elk van de volgende 5 stokjes. *1 vaste in de volgende lossenruimte, 1 losse, 1 vaste in dezelfde lossenruimte, 1 vaste in elk van de volgende 9 stokjes*, herhaal van *-* in totaal 3 keer. (Vaste, losse, vaste) in hoekruimte, 1 vaste in elk van de volgende 3 stokjes. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten. 

Toer 5

3 lossen, 1 stokje in elke vaste, in de lossenruimte in de hoek (1 stokje, 2 lossen, 1 stokje).

Toer 6

1 losse, 1 vaste in elk stokje, in de hoeklossenruimte (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste).

Iris haakte deze granny in de kleuren Blue Lake, Sapphire en Fuchsia.