Skip to Content

Deel 6

Deel 6

Woodland Deken – Attic24 – Gratis haakpatroon de ken – Deel 6

In dit zesde deel van de Woodland CAL van Attic24 haak je de laatste toeren voor je aan de rand kunt beginnen in deel 7. Volgende week komt er geen patroon, dus kun je bijwerken aan de deken en alle draadjes wegwerken. Links naar eerdere delen van het patroon vind je onderaan dit bericht. Veel haakplezier!


Het voelt alsof we pas net begonnen zijn en toch is dit al weer de zesde week. We haken deze week de laatste strepen en het voelde een beetje als een snelle sprint! Of heb je rustig meegewandeld op de prachtige bospaadjes in je hoofd, waarbij je rustig de tijd hebt genomen om te genieten van je reis?

Ik vind dit deel van de deken reis altijd een beetje bitterzoet. Ik ben zo blij met hoe de deken eruit ziet, maar ik baal als ik weet dat het afgelopen is. Zeker bij een CAL is dat gevoel heel sterk aanwezig, omdat je ook vriendschappen ziet ontstaan tussen het haken van de steken en strepen door, waardoor het afscheid nemen van de deken extra pittig is.

We hebben nog een paar weken te gaan gelukkig, dus we hoeven nog niet écht verdrietig te zijn!

Deze week is ontzettend koud geweest hier, met temperaturen onder nul en ijzige sneeuwstormen. Ik heb genoten van dat winterweer maar vind het ook heerlijk om binnen te zitten en m’n golfjes te haken. Bij het haardvuur haken is één van mijn lievelingshobby’s op het moment, dat is echt Gezellig met een hoofdletter G! Zet er een kopje thee bij en eet een stukje heerlijke chocolade, gooi nog een lief poesje in de mix en ik ben helemaal in m’n nopjes!

Oh! En natuurlijk de zelfgebreide sokken, die geven ook dat heerlijke thuis-warm-hardvuur-gezelligheidsgevoel!

Ik heb deze week wel gedroomd van heerlijke zonnige kleine dagdroompjes. Deze laatste serie strepen gaat over de frisse lucht, de herfstzon en de luchtige boomtoppen. De kleuren zijn licht en luchtig en vormen een mooie balans voor de aardse kleuren waarmee we begonnen.

Ik heb zoveel gewandeld afgelopen herfst toen het weer zonnig en licht was, dat ik mijn hoofd heb proberen te vullen met de essentie van dat seizoen en met hoe het me doet voelen. Het zonlicht, gecombineerd met de prachtige rijke kleuren van de bladeren waren zo inspirerend! Ik hoop dat jullie dat gevoel ook in jullie deken hebben kunnen vangen.

Zomer is mijn meest favoriete seizoen, maar ik denk dat de herfst van 2017 altijd met liefde en plezier in mijn herinnering zal zitten.

Al. Die. Kleuren!!


Ik heb weer prachtige foto’s om met jullie te delen deze week. Ik word er zo vrolijk van om te zien hoe jullie genieten van de Woodland kleuren en hoeveel prachtige dekens er afgelopen maand ontstaan zijn!

Sharon heeft haar Woodland kleuren gebruikt in een granny stripe deken, in een Woodland Regenboog volgorde.

Anne heeft het Interlocking Kleuren Ripple patroon gebruikt (het originele patroon vind je binnenkort hier op de site) voor een prachtige overgang van de Woodland kleuren).

B heeft haar Woodland in een Nette Golf patroon gehaakt, de kleuren lijken van je scherm te springen.

Judy Maakt de prachtige Circular Mandala Throw. Het is heerlijk om haar creativiteit zo los te zien gaan in deze kleuren!

Lou heeft haar Woodland Harmony deken afgemaakt.

Isabel haakte de Woodland Deken CAL in de randomkleurenvolgorde. Mooi he?

Sandra heeft deze prachtige foto gemaakt met wat mos en blaadjes, gaaf he?

Ze haakte nog meer versieringen……

……lief he!!

Sandra maakt deze deken voor haar 5-jarige kleinkind en wilde wat schattige applicaties haken.

Dankjulliewel voor het versturen van alle foto’s via Facebook, daar worden deze blogposts heel gezellig van! Super bedankt!

Als ie af is ziet je deken er zo uit…..

Dit is dus de Kleurenverhaal-volgorde en ik vind ‘m prachtig geworden!

Ta-dah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De rand moet er nog om maar ik vind de deken nu al zo prachtig!

Deze golfjes zijn zo heerlijk om te haken en ik hoop dat jullie ook zo gelukkig zijn geworden van alle deze bochtige streepjes. Als je in het begin geworsteld hebt met het patroon, hoop ik dat je nu éxtra tevreden bent met je prestatie.

Ik kijk naar deze strepen en wordt vervuld met zoveel blije herinneringen aan tijden en plaatsen.

Het is aards maar ook luchtig.

Er is beweging en ritme, zonneschijn en schaduw.

Het is precies geworden wat ik wilde – een verhaal van een rustige boswandeling op een zonnige herfstdag.

Schop de blaadjes in de lucht, keer je gezicht naar de zon.

Verzamel eikels en gevallen blaadjes, vind bemoste takken.

Dwalende bospaadjes, droge stenen muren, het geluid van de rivier en de blijdschap in mijn hart en ziel.

Helemaal gelukkig, van top tot teen.

OPMERKING OVER DE RAND 

In het laatste deel van dit patroon, zal ik laten zien hoe je de deken af kunt maken met een mooie rand. We gebruikte Lime voor de lossenketting en de eerste toer, weet je nog? Dit is onderdeel van de rand, dus je moet zeker weten genoeg garen hebben voor Lime. Ik had nog 23 gram over van elke kleur na 7 strepen.

Ik heb ongeveer 15-16 gram Lime garen gebruikt om de eerste toer van de rand te haken. 

Je kunt één van de laatste Lime strepen overslaan als je niet genoeg garen over denkt te houden…. De laatste Lime streep is streep 82 in deel 5.

De rest van de rand wordt gehaakt met Spice, Tomato en Gold, maar voel je vrij om andere kleuren te kiezen als je wilt. Je hebt per kleur nog ongeveer 10-12 gram garen nodig.

Ik hoop dat je je niet teveel zorgen maakt om de hoeveelheid garen die je nog over hebt, of over de lengte van je deken. Je kunt op elk willekeurig moment stoppen met haken als je de gewenste lengte hebt bereikt. Kies welke kleur je mooi vindt om mee te eindigen, dat hoeft niet perse een lichtblauwe kleur te zijn. Volg je hart.


WOODLAND DEKEN CAL DEEL 6

Je laatste streep voor Deel 5 was Duck Egg, dat was streep 90.

Hier volgt de kleureninformatie voor deel 6 van de Woodland Kleurenverhaal: strepen 91-105, van beneden naar boven gehaakt.

Elke streep is twee toeren, dus 15 strepen = 30 toeren haken.

91. Pistachio
92. Duck Egg
*Lincoln*  (optioneel voor grotere deken)
93. Storm Blue
94. Silver
95. Mustard
96.  Duck Egg
97. Silver
98. Lincoln
99. Storm Blue
100. Duck Egg
101. Pistachio
*Silver* (optioneel voor grotere deken)
102. Lincoln
103. Silver
104. Duck Egg
105. Storm Blue (awww, was dit het dan echt?)

Kay deelde een foto van haar Random kleuren deken op Facebook deze week en ik werd er een beetje verliefd op. Ik hoop dat anderen ook zoveel plezier hebben van de random volgorde…

Dit zijn de Random kleuren voor deze week…..

Deel 6 van de Random kleurenvolgorde van de Woodland staat hierboven in de wasknijpers (van beneden naar boven), of volg hieronder de kleurenvolgorde van boven naar beneden.

91. Mustard
92. Copper
93. Mocha
94. Storm Blue
95. Duck Egg
96. Lincoln
97. Lime
98. Spice
99. Silver
100. Pistachio
101. Gold
102. Tomato
103. Grey
104. Meadow
105. Cypress

Volgende week hebben we een inhalaweek. In die week kun je de laatste strepen haken, je draadjes wegwerken, of gewoon alvast lekker genieten van de deken die bijna af is! Alle draadjes moeten weggewerkt zijn voor je aan de rand begint….


Handige Links – Woodland

{WOODLAND BLANKET GARENPAKKET}
{WOODLAND RIPPLE PATROON}
{WOODLAND CAL Deel 1 : strepen 1 – 18 } 
{WOODLAND CAL Deel 2 : strepen 19 – 36 }
{WOODLAND CAL Deel 3 : strepen 37 – 54 } 
{WOODLAND CAL Deel 4 : strepen 55 – 72 } 
{WOODLAND CAL Deel 5 : strepen 73 – 90 } 
{WOODLAND CAL Deel 6 : strepen 91 – 105 } 
{WOODLAND CAL DEEL 7: de rand}


Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je deken tot nu toe mooi geworden?

Blij met dit patroon? Deel je foto’s via Facebook of Instagram, dat vind ik écht een cadeautje!

Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje? Doe dan een donatie op NL 91 ASNB 0267191650 tnv Een Mooi Gebaar

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina