Skip to Content

Week 1 – 2020

Week 1 – 2020

Een Mooi Gebaar Blog – Week 1 – 2020

Een nieuw onderdeel van Een Mooi Gebaar: een blog! Hierin schrijf ik elke week voor jullie op wat ik zoal aan het doen ben. Dat kan van alles zijn:

 • Haakpatronen die ik aan het ontwerpen, vertalen en/of haken ben;
 • Foto’s van jullie van de Een Mooi Gebaar Pagina of groep
 • Welk boek ik aan het lezen ben en of ‘t bevalt;
 • Wat ik met de kinderen heb ondernomen (met schattige foto’s ;));
 • Wat er achter de schermen aan de website gebeurt;
 • Lekkere (of juist vreselijke!) recepten die ik deze week kookte;
 • Interessante films of documentaires;
 • Hersenspinsels 🙂

De inspiratie om dit te doen komt onder andere van het blog / de website van Attic24. Ik vind haar echt een briljante haakster en ik vind het altijd heel leuk om haar wekelijkse verhalen te lezen. Ze deelt daarbij schitterende foto en is heel goed met woorden. Ik weet nog niet of ik daaraan kan tippen, maar ik kan het in ieder geval proberen!


1 januari

Deze week begon natuurlijk érg feestelijk! Op Oudjaarsdag maakten we heerlijke warme appeldrank, een soort vervanger voor gluh-wein. Het recept komt van de website van Kiind, maar dan hebben wij geen pimentkorrels toegevoegd. Echt een aanrader:

  • Troebele appelsap (2 liter)
  • 4 kruidnagels
  • Schil van een (biologische!) sinaasappel
  • 4 stukjes steranijs
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 2 kaneelstokjes

Gooi alles in de pan en laat langzaam warm worden. Met deksel eraf voor een heerlijk-lekker-ruikend-huis!

Afbeeldingsresultaat voor appeldrank

1 januari begon ik met…. het invullen van m’n belastingaangifte voor het vierde kwartaal van 2019! Eén van mijn (vele…) goede voornemens is om dingen minder uit te stellen!

Gerelateerde afbeelding
Een tweede item wat al een hele lange tijd op mijn to-do-lijst staat, is het afronden van de Glas-In-Lood-Set van Krazy Kabbage! De patronen van de Muts, Col en handschoenen staan nu online!

In de avond loop ik een stuk. Ik heb het plan om in 2020 ook 2020 km te wandelen. Dat klinkt als enorm veel, maar als je 10.000 stappen per dag loopt, telt dat op tot ongeveer 2590 km. Dus het is een gezond doel! De eerste 13.000 stappen zitten er maar alvast op voor dit jaar.


2 januari

We wonen in Culemborg en 1,5 km bij ons vandaan is Buurtcentrum Bolderburen, met een heerlijke natuurspeeltuin en veel leuke activiteiten. Vanochtend was er oudercafé, waar de kinderen lekker konden spelen en knutselen, en wij als mama’s met koffie konden bijkletsen. Altijd gezellig om mede-mama’s te spreken en heerlijk om te zien hoe het kleine grut zich samen vermaakt.

Ik werk de hele dag tussendoor mijn social media bij. Er zijn erg veel nieuwe volgers, heel leuk! Maar ook leuk om daar allemaal even persoonlijk op te kunnen reageren. Niet zo leuk, zo’n moeder met telefoon in de hand, maar wel af en toe een dagje prima. De kinderen zijn 24/7 bij mij of hun papa, gaan niet naar school, dus we hebben weinig zonder-kinderen-tijd. Helemaal gelukkig ben ik daar mee, maar met een eigen bedrijf heeft het soms wel consequenties. Balans hè!

‘s Avonds loop ik lekker nog even buiten, plan ik de dag voor morgen in en kruip ik met een goed boek onder de wol. Ik wil 2020 km lopen dit jaar, en 100 boeken lezen, en 1000 uur buiten zijn. Door te wandelen met een audioboek aan, kan ik aan alle drie tegelijkertijd “werken”! Ik luister deze week naar het boek “Good Habits, Bad Habits” van Wendy Wood, via de app Storytel. Erg interessant materie over het aanleren van goede gewoontes, en het afleren van slechte gewoontes.

 3 januari

De Dahlia CAL! Daar stond m’n hele dag in het teken van, het vertalen en filmen van dit project! In de ochtend vertaal ik eerst de patronen, zodra ze online komen. Dat is best een werkje: het stekenpatroon heeft 2800 woorden, en deel 1 van de Dahlia CAL heeft 1800 woorden.

Ik maak vandaag (na het verzenden van de nieuwsbrief) hopelijk ook nog een instructiefilmpje voor de steek, en als het allemaal lukt, verwerk ik dat filmpje vanavond al, zodat ook de mensen die nog nooit gehaakt hebben, lekker aan de slag kunnen ermee. Leuk he?

Tussen het Dahlia-CAL-gebeuren door, kijk ik ook regelmatig naar al jullie leuke reacties op Facebook!

Ik ben echt overdondert weer door de creativiteit waar men mee komt. Zo gaat Mirian Sweegers het volgende doen:

Dat is toch super gaaf??

Klaasje Zevenster haakt ‘m met super felle kleuren. Echt handig voor deze donkere grijze dagen!

En Annette Haneveer kiest er juist voor om met twee kleuren te werken:


Blijf vooral alsjeblieft al jullie prachtige foto’s delen via de Een Mooi Gebaar Groepspagina, of via Instagram met @eenmooigebaar of #eenmooigebaar,  ik word er zo vrolijk van! Tot volgende week!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

anneke franssen

Sunday 5th of January 2020

Hallo Iris,

wat superleuk dat je nu ook een blog bent gestart!

groetjes, Anneke

Comments are closed.