Skip to Content

CypressTextiles – Rechte randen Happy Little Tree

CypressTextiles – Rechte randen Happy Little Tree

Rechte randen maken

In deze tutorial leer je hoe je rechte randen maakt bij de Happy Little Tree deken van CypressTextiles.

how to straighten hexagon blanket sidesDit patroon is met toestemming van de ontwerpster naar het Nederlands vertaald voor u en zal gratis beschikbaar blijven.how to straighten hexagon blanket sides

Patroon met foto ondersteuning

Stekenuitleg

Instructies

Stap 1 Leg je deken zo neer dat de zig-zag kant naar je toe ligt. Hecht garen aan met een halve vaste in de eerste steek van het halve hexagon. Je hecht in dit geval aan in een lossenruimte. Vaste in dezelfde ruimte en in de volgende steek.

how to straighten hexagon blanket sideshow to straighten hexagon blanket sides

Stap 2 Halfstokje in volgende steek, stokje in volgende 2 steken

how to straighten hexagon blanket sides

Stap 3 Dubbelstokje in volgende steek, dan als volgt minderen: *2 keer omslaan, haaknaald in volgende steek, lusje ophalen. (Draad omslaan, lusje door 2 lusjes op de naald halen)  2 keer, 2 ruimtes overslaan. Herhaal vanaf * 1 keer, sla de draad om en haal door alle drie de lusjes op de naald.

how to straighten hexagon blanket sideshow to straighten hexagon blanket sides

Stap 4 (Dubbelstokje, stokje in volgende 2 steken, halfstokje, vaste in volgende 3 steken/ruimtes, halfstokje, stokje in 2 steken, dubbelstokje, minderen zoals voorheen) herhaal dit tot de allerlaatste halve hexagon. Dubbelstokje, stokje in 2 steken, halfstokje, vaste in laatste 2 steken/ruimtes, hecht af.

Keer de deken naar de andere zig-zag-kant en herhaal stap 1-4.

Ga naar de volgende sectie van dit patroon:

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina