Skip to Content

CAL – #76

CAL – #76

Een Mooi Gebaar CAL – 17 maart – #76

Toer 1

5 lossen. Haak in de eerste losse 11x (1 stokjes, 1 losse). Halve vaste in derde beginlosse en hecht af (=12 stokjes, 12 lossenruimtes).

Toer 2

Hecht aan in een willekeurige lossenruimte. Begin3stokjescluster in dezelfde ruimte, (2 lossen, 3stokjescluster in volgende lossenruimte) 2x, 3 lossen, dubbelstokje in volgend stokje, 3 lossen, *3stokjescluster in volgende lossenruimte, (2 lossen, 3stokjescluster in volgende losseruimte) 2x, 3 lossen, dubbelstokje in volgend stokje, 3 lossen*, herhaal *-* nog 2x, sluit met een halve vaste en hecht af.

Toer 3

Hecht aan in een 3-lossenruimte na een dubbelstokje, *5 stokjes in 3-lossenruimte, 1 losse, 1 vaste in middelste cluster van toer 2, 1 losse, 5 stokjes in volgende 3-lossenruimte, 1 losse, 1 dubbelstokje in dubbelstokje, 1 losse*, herhaal *-* 4x en sluit met een halve vaste, hecht af.

Toer 4

Hecht aan in de lossenruimte na een dubbelstokje met een staand-halfstokje, *5 halfstokjes, halfstokje in volgende lossenruimte, 2stokjescluster in vaste, halfstokje in volgende lossenruimte, 5 halfstokjes, halfstokje in volgende lossenruimte, 3 lossen, halfstokje in volgende lossenruimte*, herhaal *-* rondom, sla het laatste halfstokje over en sluit met een halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 5

1 losse, vaste in dezelfde steek, 14 vasten, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in lossenruimte, *15 vasten, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in lossenruimte, herhaal vanaf * nog 2x. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Fuchsia, Amethyst, Lavender en Violet.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina