Skip to Content

CAL – #77

CAL – #77

Een Mooi Gebaar CAL – 18 maart – #77

Starbust Granny square. Wat is jouw lievelingsblokje tot nu toe?


Speciale steken:

Puffsteek: 3x (omslag en in dezelfde steek een lus naar boven halen), = 7 lusjes op de naald, draad door alle lussen halen en sluiten met een losse.


Toer 1

In kleur 1; haak 5 lossen en maak een cirkel met een halve vaste in de eerste losse,  3 lossen (telt als eerste stokje) en haak 15 stokjes in de ring (=16 stokjes). Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. 

Toer 2

Hecht kleur 2 aan in een willekeurige steek met een staand-stokje, haak een puffsteek in elk stokje en sluit met een halve vaste in de eerste puffsteek en hecht af. (=16 puffsteken)

Toer 3

Hecht kleur 3 aan in een willekeurige ruimte tussen 2 puffsteken en haak 2 lossen en een 3-stokjescluster, 2 lossen, *4-stokjescluster in volgende ruimte, 2 lossen*, herhaal *-* rondom en sluit met een halve vaste in de eerste cluster. (=16 clusters en 16 2-lossenruimtes).

Toer 4

Hecht kleur 4 aan in een willekeurige ruimte tussen 2 clustersteken, haak 4 lossen en 2 dubbelstokjes in deze ruimte,*3 stokjes in volgende ruimte, 3 halfstokjes in volgende ruimte, 3 stokjes in volgende ruimte, 3 dubbelstokjes, 3 lossen, 3 dubbelstokjes  in dezelfde ruimte*, herhaal *-* nog 3x, maar laat de laatste 3 dubbelstokjes achterwege en maak een halve vaste in 4e losse. Hecht alle draadjes af.

Iris had hier nog een randje vasten nodig met (vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeken om tot het juiste formaat te komen. Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid, Plum en Lavender.

 Makkie, toch? Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar 🙂

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina