Skip to Content

CAL – #77

CAL – #77

Een Mooi Gebaar CAL – 18 maart – #77

Starbust Granny square. Wat is jouw lievelingsblokje tot nu toe?


Speciale steken:

Puffsteek: 3x (omslag en in dezelfde steek een lus naar boven halen), = 7 lusjes op de naald, draad door alle lussen halen en sluiten met een losse.


Toer 1

In kleur 1; haak 5 lossen en maak een cirkel met een halve vaste in de eerste losse,  3 lossen (telt als eerste stokje) en haak 15 stokjes in de ring (=16 stokjes). Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. 

Toer 2

Hecht kleur 2 aan in een willekeurige steek met een staand-stokje, haak een puffsteek in elk stokje en sluit met een halve vaste in de eerste puffsteek en hecht af. (=16 puffsteken)

Toer 3

Hecht kleur 3 aan in een willekeurige ruimte tussen 2 puffsteken en haak 2 lossen en een 3-stokjescluster, 2 lossen, *4-stokjescluster in volgende ruimte, 2 lossen*, herhaal *-* rondom en sluit met een halve vaste in de eerste cluster. (=16 clusters en 16 2-lossenruimtes).

Toer 4

Hecht kleur 4 aan in een willekeurige ruimte tussen 2 clustersteken, haak 4 lossen en 2 dubbelstokjes in deze ruimte,*3 stokjes in volgende ruimte, 3 halfstokjes in volgende ruimte, 3 stokjes in volgende ruimte, 3 dubbelstokjes, 3 lossen, 3 dubbelstokjes  in dezelfde ruimte*, herhaal *-* nog 3x, maar laat de laatste 3 dubbelstokjes achterwege en maak een halve vaste in 4e losse. Hecht alle draadjes af.

Iris had hier nog een randje vasten nodig met (vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeken om tot het juiste formaat te komen. Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid, Plum en Lavender.

 Makkie, toch? Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar 🙂