Skip to Content

CAL – #65

CAL – #65

Een Mooi Gebaar CAL – 6 maart – #65

Er is er één jarig, hoera hoera! Mijn oudste zus is vandaag jarig. We vieren het niet samen, want ze maakt een wereldreis, helemaal in haar uppie! Ze is in januari vertrokken vanuit Nederland met de trein en is via Duitsland en Rusland naar Mongolië en China doorgereisd. Meer weten? Bekijk hier haar site eens.


Toer 1

4 lossen, 11 stokjes in 1e losse, sluit met halve vaste in 4e losse en hecht af.

Toer 2

Begin met een staand-halfstokje in een willekeurige steek, vaste in dezelfde steek, (2 vasten in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek) 2 keer, 2 vasten in de volgende steek, halfstokje in de volgende steek, 2 halfstokjes in de volgende steek, 2 stokjes in de volgende steek, (2 dubbelstokjes, 1 losse, 2 dubbelstokjes) in de volgende steek, 2 stokjes in de volgende steek, 2 halfstokjes in de volgende steek, halve vaste in eerste halfstokje en hecht af.

Toer 3

Begin met een staande-vaste in de eerste steek van de vorige toer, 1 vaste in dezelfde steek, (2 vasten, 2 vasten in volgende steek) 3x, 1 vaste, 2 vasten in volgende steek, 1 halfstokje, 2 halfstokjes in volgende steek, 2 stokjes, 2 stokjes in volgende steek, (2 dubbelstokjes, 1 losse, 2 dubbelstokjes) in lossenruimte, 2 stokjes in volgende steek, 2 stokjes, 2 halfstokjes in volgende steek, 1 halfstokje, 1 vaste, halve vaste in eerste staandevaste en hecht af.

Toer 4

Begin met een staandhalfstokje in de eerste steek van de vorige toer, 5 vasten, 1 halfstokje, 1 stokje, (2 stokjes, 2 lossen, stokje, halfstokje) in volgende steek, 2 vasten, halve vaste, 2 vasten, halfstokje, 2 stokjes, (2 dubbelstokjes, 2 lossen, 2 dubbelstokjes) in volgende steek, dubbelstokje, 2 stokjes, halfstokje, 4 vasten, (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in lossenruimte, 4 vasten, 2 halfstokjes, 1 stokje, 2 dubbelstokjes, (1 dubbelstokje, 2 lossen, dubbelstokje, stokje) in volgende steek, halve vaste in staandhalfstokje en hecht af.

Toer 5

Begin in 1 van de lossenruimtes met  een staand-stokje voor de 1e hoek. *(2 stokjes, 2 losse, 2 stokjes) in de lossenruimte, 12 stokjes*, herhaal *-* 4x, sluit met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Deel je resultaat op Social Media met #eenmooigebaar. Bedankt!

Iris haakte deze granny in de kleuren Plum, Clematis, Violet en Purple Bordeaux.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina