Skip to Content

CAL – #64

CAL – #64

Een Mooi Gebaar CAL – 5 maart – #64

Dit blokje heet Mae en is onderdeel van de Vibrant Vintage CAL van CypressTextiles.net. Heb je die deken wel eens bekeken? Ik vind ‘m prachtig! Het volledige patroon voor de deken staat hier in het Nederlands op de site. 

Vibrant Vintage CAL

Toer 1

Haak 8 vasten in een magische ring, halve vaste in eerste vaste, hecht af.

Toer 2

Begin met een staande-vaste in een willekeurige steek en haak vervolgens (2 lossen, 4 stokjes, 2 lossen, 1 vaste) in dezelfde steek (= een blaadje), * 1 vaste overslaan, (1 vaste, 2 lossen, 4 stokjes, 2 lossen, 1 vaste in volgende vaste)*, herhaal * – * totaal 3x, 1 vaste overslaan, halve vaste in eerste vaste, draad afhechten.

Toer 3

Begin met een staande-verlengde-vaste tussen 2 vasten/blaadjes IN de overgeslagen vaste van toer 2, 3x (8 lossen, verlengde-vaste in volgende overgeslagen vaste van toer 2), 8 lossen, halve vaste in 1e verlengde-vaste. Duw de blaadjes naar voren zodat ze voor de 8-lossenruimtes zitten.

Toer 4

1 losse (telt niet mee als steek), 14 vasten in elke 4-lossenruimte, halve vaste in 1e vaste, hecht af. 56 vasten totaal.

Toer 5

Begin met de volgende kleur met een staand stokje in een 4e vaste,  (1 losse, 1 stokje in de volgende steek) x 7. * 6 vasten overslaan, 7x (stokje in volgende steek, 1 losse), 1 stokje in volgende steek*, herhaal *-* nog 2x, halve vaste in 1e stokje. Hecht af.

Toer 6

Hecht aan met een staande-vaste in dezelfde steek als je toer 5 bent geëindigd en haak rondom vasten in elk stokje en in elke lossenruimte en hecht af, 60 vasten totaal.

Toer 7

Hecht aan met een staand stokje in dezelfde vaste als waar je toer 6 bent geëindigd, 6 stokjes, *(1 stokje, 2 lossen, 1 stokje) in volgende steek, 14 stokjes* herhaal *-* 3x totaal, (1 stokje, 2 lossen, 1 stokje) in volgende steek, 7 stokjes, halve vaste in 1e stokje, hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleur Blue Lake.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina