Skip to Content

CAL – #63

CAL – #63

Wat een beauty weer !! Sommige grannies uit dit project, zoals deze, zijn geïnspireerd op de blokjes van YarnUtopia.


Toer 1

4 lossen (telt als magische ring en één stokje). Haak alle volgende steken in de 1e losse. 2 stokjes, 2 lossen, (3 stokjes, 2 lossen) 3x, halve vaste in vierde beginlosse.

Toer 2

Ga met halve vasten naar een 2-lossenruimte. 3 lossen, 2stokjescluster in dezelfde hoek, 6 lossen, 3stokjescluster in dezelfde hoek, 3 lossen, *(3stokjescluster, 6 lossen, 3stokjescluster) in de volgende hoek, 3 lossen*, herhaal *-* nog 2x, halve vaste in begincluster, hecht af.

Toer 3

Start in de hoek (=6lossenruimte) met een staand-stokje, (3 stokjes, 3 lossen, 4 stokjes) in dezelfde hoekruimte, 1 losse, *2 verlengde stokjes in het middelste stokje van toer 1, sluit daarbij de 2 lossen van toer 2 in. [zie foto’s, de naald geeft de juiste plek aan], 1 losse, (4 stokjes, 3 lossen, 4 stokjes) in volgende hoek*, herhaal *-* rondom. Sla de laatste keer de hoek over en sluit met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 4

Start in de hoek met een staand-stokje, (2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in dezelfde hoek, *3 lossen, 2 dubbelstokjes rechts van de verlengde stokjes in de lossenruimte van toer 2, sluit daarbij de losse van toer 3 in, 2 dubbelstokjes links van de verlengde stokjes in de losseruimte van toer 2, sluit daarbij de losse van toer 3 in. [zie foto’s, de naald geeft de juiste plek aan], 3 lossen, (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in volgende hoek*, herhaal *-* rondom. Sla de laatste keer de hoek over en sluit met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 5

Start in de hoek met een staande-vaste, (1 vaste, 2 lossen, 2 vasten) in dezelfde hoekruimte, *3 vasten, 3 vasten in 3lossenruimte, 4 vasten, 3 vasten in 3lossenruimte, 3 vasten, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in de volgende hoek*, herhaal *-* rondom. Sla de laatste keer de hoek over en sluit met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Violet en Purple Bordeaux.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina