Rebecca is onderdeel van de Vibrant Vintage CAL van CypressTextiles.net. Zij maakt prachtige patronen, zeker de moeite waard om eens een kijkje op haar website te nemen!


Begin-puff: Trek een lange lus op (ongeveer 2,5 cm). *Sla draad om de naald, steek naald in bestemde ruimte, sla draad om de naald, trek een lusje op dat even hoog is als het eerste lusje*. Herhaal van * tot * nog een keer. Sla draad om de naald en haal ineens door alle 5 de lusjes op de naald.

Puff: *Sla de draad om de naald, doe de naald in de genoemde steek/ruimte, trek een lange lus op van ongeveer 2,5 cm*. Herhaal van * tot * nog twee keer, maak alle lussen even hoog als de eerste lus. Sla draad om de naald en haal in één keer door alle 7 lusjes.


Toer 1

3 lossen, halve vaste in eerste losse om een ring te vormen. Maak een begin-puff, *3 lossen, puff*. Herhaal van * tot * nog 6 keer, 1 losse, halfstokje in begin-puff. 8 puffs, 8 3-lossenruimtes.

Toer 2

Vaste in dezelfde ruimte. *6 lossen, vaste in volgende lossenruimte* Herhaal van * tot * 6 keer, sluit de ronde met een halve vaste in de eerste vaste. 8 6-lossenruimtes, 8 vasten.

Toer 3

Halve vaste in de eerste van de zes lossen. Maak een begin-puff, 1 losse, (puff, 1 losse) x 4, dan een vaste in de volgende 6-lossenruimte. *1 losse, (puff, 1 losse) x 5 in de volgende 6-lossenruimte, vaste in de volgende 6-lossenruimte*. Herhaal van * tot *, 2 x. 1 losse, halve vaste bovenop begin-puff. 20 puffs, 4 vasten.

Toer 4

Halve vaste naar dichtsbijzijnde lossenruimte, tussen de eerste twee puffs. 4 lossen, *(halfstokje in volgende lossenruimte, 1 losse) x2, stokje in volgende lossenruimte. Vervolgens (3 dubbele stokjes, 3 lossen, 3 dubbele stokjes) in de vaste, 1 losse, stokjes tussen de volgende twee puffs, 1 losse*. Herhaal van * tot *, waarbij je het laatste stokje bij de laatste herhaling overslaat. Halve vaste in derde beginlosse. 24 dubbele stokjes, 8 stokjes, 8 halve stokjes, 5 1-lossenruimtes, 4 3-lossenruimtes.

Toer 5

Vaste in de lossenruimte. Vaste in elke steek én elke 1-lossenruimte rondom, met 5 vasten in de hoeken. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste. 80 vasten totaal.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Iris haakte deze granny in de kleuren Plum en Orchid.