Skip to Content

CAL – #57

CAL – #57

Een hele simpele, plain granny. Lekker even bijkomen, zo aan het einde van de maand. Deze granny doet het ook goed in veel verschillende kleuren in één deken, dan lijkt hij een beetje op de Patchwork deken van Attic24. In dat patroon wordt echter de gewone Basis granny gebruikt.

Granny Patchwork Deken – Attic24

Veel haakplezier!


Toer 1

Magische ring met daarin: 3 lossen (telt als eerste stokje), 2 stokjes, 2 lossen, (3 stokjes, 2 lossen) x 3. Halve vaste in derde beginlosse. 12 stokjes, 4 2-lossenruimtes.

Toer 2

3 lossen (telt als stokje). Stokje in volgende 2 stokjes. In de hoekruimte maak je (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). In de stokjes maak je in elk stokje een stokje. Zo ga je de granny rond. Halve vaste in derde beginlosse. 28 stokjes, 4 2-lossenruimtes.

Toer 3

3 lossen (telt als stokje). *Stokje in elk stokje tot de hoekruimte. In de hoekruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes).* Herhaal tot rond. Halve vaste in derde beginlosse. 44 stokjes, 4 2-lossenruimtes.

Toer 4

Herhaal toer 3. 60 stokjes, 4 2-lossenruimtes.

Check hier de oppervlakte van je granny en besluit daarop of je toer 5 met vasten, halfstokjes of stokjes haakt.

Toer 5

Herhaal toer 3, maar dan met halfstokjes. 76 halfstokjes, 4 2-lossenruimtes.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Iris haakte deze granny in de kleur Blue Lake

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina