Skip to Content

CAL – #54

CAL – #54

Deze granny is geïnspireerd door de Lotus Pavilion van Crystals and Crochet. 


5dubbelestokjespopcorn: Maak 5 dubbelestokjes in de aangegeven steek. Haal de naald uit het lusje. Steek de naald van voor naar achter door de bovenkant van het eerste dubbelestokje heen. Doe het lusje weer om de naald en trek terug naar voren door je werk.


Toer 1

4 lossen, halve vaste in eerste losse om ring te vormen. 4 lossen, *stokje in de ring, 1 losse* x 11. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Halve vaste in lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 2

4 lossen, 4 dubbelestokjes in dezelfde ruimte. Haal de haaknaald uit de lus. Steek de naald in de vierde beginlosse van voor naar achteren. Doe de lus weer om de haaknaald en trek terug naar voren. Nu heb je een begin5dubbelstokjepopcornsteek gemaakt. *2 lossen, 5dubbelstokjespopcornsteek in volgende lossenruimte*. Herhaal tot rond. Halve vaste in vierde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

1 losse, vaste in dezelfde steek. *3 lossen, vaste in volgende popcornsteek.* Herhaal van * tot * totdat je rond bent. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten.

Toer 4

Vaste in volgende lossenruimte. *5 lossen, vaste overslaan, 5 vasten in volgende lossenruimte. Sla de vaste over, 5 vasten in volgende lossenruimte. Sla volgende vaste over, vaste in volgende lossenruimte.* Herhaal van * tot * totdat je rond bent. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten. Halve vaste naar 5-lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 5

3 lossen, 4 stokjes in dezelfde ruimte. 3 lossen (voor de hoek), in dezelfde ruimte doe je nog 5 stokjes. *1 losse, vaste in middelste vaste van volgende 5-vastengroepje, 3 lossen, vaste in derde vaste van volgende 5-vastengroepje, 1 losse, (5 stokjes, 3 lossen, 5 stokjes) in de lossenruimte voor de hoek.* Herhaal van * tot * totdat je rond bent. Halve vaste in derde beginlosse en wissel van kleur.

Toer 6

1 losse, *vaste in elk van de 5 stokjes. In de hoek: (vaste, 2 lossen, vaste), 5 vasten, 1 vaste in de 1lossenruimte, vaste in vaste, 3 vasten in de 3lossenruimte, vaste in vaste, 1 vaste in de 1lossenruimte* Herhaal tot rond. Halve vaste in beginlosse. Hecht af en werk de draadjes weg.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Iris haakte deze granny in de kleuren Lilac, Lavender en Opaline Glass.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina