Skip to Content

CAL – #48

CAL – #48

Een patroon van Ravelry, niet de eerste deze maand 😉 Het blijft een heerlijke website om inspiratie op te doen en gratis of betaalde patronen te vinden. Bij sommige mensen werd dit vierkant te groot, sla dan de laatste toer(en) over.


Toer 1

Begin met lichte kleur, zodat de kleuren van de toeren oplopen. 4 lossen, halve vaste in eerste losse. 3 lossen, 2 stokjes in de ring. *2 lossen. 3 stokjes in de ring.* x 3. 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse.

Toer 2

3 lossen, stokje in elk van de volgende 2 steken. *In de hoek doe je (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). 1 stokje in elk van de volgende drie stokjes.* Herhaal van * tot * tot je rond bent. Haklve vaste in derde beginlosse. Hecht af.

Toer 3

Hecht met een nieuwe kleur aan in een hoekruimte. (Pak een lichte kleur, en ga steeds donkerder naar de zijkanten toe). 1 losse, 3 vasten in dezelfde hoek. *Vaste in volgende steek, driedubbelreliëfstokje-voor om het eerste stokje na de hoek van toer 1. Sla de volgende steek van toer 2 over, doe 1 vaste in de volgende 3 steken. Driedubbelreliëfstokje om het eerste stokje voor de volgende hoek van toer 1. 1 steek overslaan op toer 2, vaste in volgende steek van toer 2. In de hoekruimte doe je 3 vasten.* Herhaal tot je rond bent, halve vaste in eerste vaste. Halve vaste in middelste vaste van de hoek en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

1 tintje donkerder dan toer 1. 3 lossen, stokje in dezelfde steek, 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde steek. *1 stokje in de volgende 9 steken. In de middelste vaste in de hoek doe je (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes).* Herhaal van * tot * totdat je rond bent.  Halve vaste in derde beginlosse. Steek met 2 halve vasten over naar de hoekruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 5

Tintje donkerder dan toer 3. 1 losse, 3 vasten in dezelfde hoekruimte. *Vaste in volgende steek. Driedubbelreliëfstokje om het eerste stokje na de hoek van toer 2. 1 steek overslaan. Vaste in de volgende 9 steken. Driedubbelreliëfstokje om het laatste stokje voor de volgende hoek van toer 2. 1 steek overslaan. Vaste in volgende steek. 3 vasten in de hoek.* Herhaal van * tot * totdat je rond bent. Halve vaste in eerste vaste. Halve vaste naar middelste vaste en wissel daarbij van kleur.

Toer 6

Tintje donkerder dan toer 4. 3 lossen, (stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde steek. *1 stokje in volgende 15 steken. In de hoek doe je (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes).* Herhaal tot rond. Halve vaste in derde beginlosse. Halve vaste naar de hoekruimte, wissel daarbij van kleur.

Toer 7

Tintje donkerder dan toer 5. 1 losse, 3 vasten in dezelfde hoek. *Vaste in volgende steek. Driedubbelreliëfstokje om het eerste stokje na de hoek van toer 4. 1 steek overslaan. Vaste in de volgende 15 steken. Driedubbelreliëfstokje om het laatste stokje voor de volgende hoek van toer 4. 1 steek overslaan. Vaste in volgende steek. 3 vasten in de hoek.* Herhaal van * tot * totdat je rond bent. Halve vaste in eerste vaste. Hecht af en werk alle draadjes weg.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Iris haakt deze granny in de kleuren Clematis, Lavender, Violet en Lilac.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina