Skip to Content

CAL – #33

CAL – #33

Een Mooi Gebaar CAL – #33 – 2 februari

2-2-2018, een leuke datum om te schrijven. We maken vandaag een lekker ingewikkelde granny met 8 kleuren in 8 toeren. De eerste twee toeren zijn super simpele vastentoeren. De vijfde en achtste toer zijn ook simpele vastentoeren. De laatste toer is weer optioneel, kijk daarvoor hoe groot je vierkantje geworden is en of ‘ie al bij je andere grannies past.


Toer 1

2 lossen, 8 vasten in eerste losse. Halve vaste in eerste vaste en wissel daarbij van kleur.

Toer 2

1 losse, 2 vasten in dezelfde steek. 2 vasten in elke steek rondom. Halve vaste in eerste vaste en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

*(3 lossen, 3 stokjes, 3 lossen, halve vaste) in dezelfde steek. 3 lossen, 3 steken overslaan, halve vaste in volgende steek. Herhaal vanaf * tot rond. Je hebt nu 4 soortement van blaadjes. Halve vaste in aanhechting van eerste drie lossen. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan met een nieuwe kleur in de derde beginlosse van één van de vier blaadjes. 1 losse, vaste in dezelfde steek. *Vaste in volgende stokje. (Half stokje, 2 lossen, half stokje) in volgende stokje voor de hoek. Vaste in volgende twee stokjes. 5 stokjes in 3-lossenruimte. Vaste in derde beginlosse van volgende blaadje. Herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in beginvaste en hecht af.

Toer 5

Hecht een nieuwe kleur aan in de hoek met een staande-*vaste. 2 lossen, vaste in dezelfde hoekruimte. Vaste in elke steek naar de volgende hoek (11 steken). In de hoek: vaste, 2 lossen, vaste. Halve vaste in beginvaste en halve vaste naar lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 6

4 lossen, half stokje in dezelfde hoekruimte. *(1 losse, steek overslaan, vaste in volgende steek) tot volgende hoek. 1 losse, in hoek: half stokje, 2 lossen, half stokje. Herhaal vanaf * tot rond.  Halve vaste in tweede beginlosse en halve vaste in lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 7

1 losse, 2 vasten,2 lossen, 2 vasten in dezelfde hoekruimte. *Vaste in halve stokje. (Verlengd stokje in overgeslagen steek van toer 5, stokje in vaste van toer 6) tot overkant. Vaste in halfstokje van de hoek. (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in de hoek. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in beginvaste en wissel daarbij van kleur.

Check hier de oppervlakte van je granny.

Toer 8

Vaste in elke steek met (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in de hoeken.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Iris heeft dit vierkant gehaakt in de volgende kleuren: Orchid, Violet, Plum en Purple Bordeaux.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina