Skip to Content

CAL – #32

CAL – #32

Deze granny heet de Triple Puff Granny Square en is geschreven door Pasta and Patchwork.

Deze granny heeft drie toeren met puffsteken en twee toeren om vierkant te worden. Je maakt de granny met 5 kleuren. De foto’s zijn deze maand gemaakt door Bernette!


Puffsteek = (draad om naald, naald door steek, lusje ophalen) x 3, dan in één keer door alle 7 lusjes op de naald.


Toer 1

6 lossen, halve vaste in eerste losse om cirkel te maken. In de cirkel: *Puffsteek, 1 losse*. Herhaal vanaf * 7 keer. Halve vaste in eerste puffsteek. Halve vaste naar lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 2

1 losse, (puffsteek, 1 losse, puffsteek) in zelfde lossenruimte. * 1 losse, (puffsteek, 1 losse, puffsteek) in volgende lossenruimte. Herhaal vanaf * tot rond. Eindig met een losse en een halve vaste in de eerste puffsteek. Halve vaste TERUG naar de lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

1 losse. Puffsteek in dezelfde ruimte, *1 losse. (Puffsteek, losse, puffsteek) in volgende lossenruimte. 1 losse, puffsteek in volgende lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom. 1 losse, halve vaste in eerste puffsteek. Halve vasten naar de lossenruimte TUSSEN twee puffsteken die in dezelfde steek gedaan zijn en wissel van kleur.

Toer 4

3 lossen, 2 stokjes in dezelfde ruimte. *1 losse. 2 lossenruimtes overslaan, 3 vasten in de volgende lossenruimte tussen twee puffsteken die in dezelfde steek gedaan zijn. 1 losse, 2 lossenruimtes overslaan, (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in volgende lossenruimte tussen twee puffsteken die in dezelfde steek gedaan zijn. Herhaal vanaf * tot rond. Sluit met drie stokjes in eerste ruimte, 3 lossen en een halve vaste in de derde beginlosse. Halve vaste TERUG de lossenruimte in en wissel daarbij van kleur.

Toer 5

3 lossen, 2 stokjes in dezelfde hoekruimte. *(1 losse, 3 stokjes in volgende lossenruimte) x 2, 1 losse, (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de hoekruimte. Herhaal vanaf * tot rond. Eindig met 3 stokjes, 3 lossen en een halve vaste in derde beginlosse. Hecht af en werk de draadjes weg. (Wel echt doen hè, anders zit je straks met 8 miljoen draadjes!!)

Kijk hier of je granny de gewenste oppervlakte hebt bereikt. Iris moest nog een randje vasten toevoegen. Doe dan een vaste in elke steek, een vaste in de 1-lossenruimtes en (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in de hoek.

Deel jij ook je resultaat? Gebruik dan #eenmooigebaar op social media 🙂

De voorbeeldgranny van Iris is gehaakt in de kleuren Opaline Glass (74), Blue Lake (66) en Sapphire (68).

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Jean

Wednesday 1st of February 2023

Ik doe de deken in een andere kleurstelling, maar voor mensen die dezelfde kleur volgen is het wel vervelend dat nu in het voorbeeld zowel de kleur als het aantal kleurwisselingen anders is. Ik vind jou kleurwisseling mooier dan die vijf verschillende en moet nu voortdurend naar beneden scrollen om die te kunnen volgen.