Skip to Content

CAL – #305

CAL – #305

Een Mooi Gebaar CAL – #305 – 1 november

Welkom bij alweer de 11e en bijna laatste maand van de Een Mooi Gebaar CAL. We hebben ons best weer gedaan om er deze maand een waar feestje van te maken! Veel haakplezier met deze 1e van de 30 grannies 🙂

Toer 1

Haak 4 lossen, maak een ring met een halve vaste in de eerste losse. 3 lossen (telt als stokje), 7 stokjes in de ring. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 2

3 lossen (telt als stokje),  werk alleen in de voorste lus: stokje in dezelfde steek , daarna 2 stokjes in elke steek. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 3

[6 lossen, halve vaste in de tweede losse vanaf de naald en in de volgende 4 lossen, halve vaste in dezelfde steek van toer 2, halve vaste in de volgende steek] 4x, vaste in de volgende steek, 2 stokjes in de volgende 2 steken, vaste in de volgende steek, halve vaste in de volgende steek, [6 lossen, halve vaste in de tweede losse vanaf de naald en in de volgende 4 lossen, halve vaste in dezelfde steek van toer 2, halve vaste in de volgende steek.] 4 x. Doe niets met de 4 overgebleven steken. Hecht af. Je hebt nu de spin gemaakt.

Toer 4

Hecht aan in een achterste lus van toer 1, maar haak wel aan de goede kant van je werk: de spin ligt dus voor hetgene je aan het doen bent: 3 lossen (telt als stokje), stokje in de volgende steek, 3 lossen, *stokje in de volgende 2 steken, 3 lossen, herhaal * rondom, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 5

Haak in een willekeurige 3-lossenruimte:  *[3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes, 2 lossen], herhaal * in elke 3-lossenruimte, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 6

Ga met halve vasten naar de volgende hoek: 3 lossen (telt als stokje), [stokje, 2 lossen, 2 stokjes], * 1 losse, 1 steek overslaan, stokje in de volgende steek, 1 losse, 1 steek overslaan, [stokje, 1 losse, stokje] in de 2-lossenruimte, 1 losse, 1 steek overslaan, stokje in de volgende steek, 1 losse, 1 steek overslaan, [2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes] in de hoek, herhaal *rondom. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 7

In deze toer haken we de poten van de spin vast. Je moet even kijken waar je precies uitkomt, maar je haakt [2 vasten, 2 lossen, 2 vasten] in de hoek. Je haakt over de zijkanten waar geen poten zitten een vaste in elke steek tot de volgende hoek. Over de zijkanten waar wél poten zitten haak je: na de hoek 2 vasten, dan haak je een vaste door de achterste lus van de losse op de poot en door de overeenkomstige steek in toer 6. Vaste in 1-lossenruimte, vaste in volgende poot samen met het stokje, vaste in 1-lossenruimte, vaste in volgende poot samen met de lossenruimte, vaste in steek, vaste door achterste lus poot en vaste in lossenruimte, vaste in volgende 2 steken.

Eindig met een vaste in de laatste 1-lossenruimte. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 8

3 lossen, stokje in elke steek rondom, [2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes] in elke hoek. Halve vaste in de derde beginlosse en hecht af. 

De voorbeeldgranny is gehaakt in de kleuren Amethyst en Lavender.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!