Skip to Content

CAL – #304

CAL – #304

Een Mooi Gebaar CAL – #304 – 31 oktober 

We zijn weer aan het einde van de maand. Bij de herfst horen natuurlijk spinnenwebben, en omdat het Halloween is (geloof ik?) is het wel een toepasselijke dag voor iets “griezeligs”. Veel haakplezier!

Iris haakte deze granny in de kleuren Purple Bordeaux en Orchid.

Toer 1

4 lossen, halve vaste in eerste losse om ring te vormen. 4 lossen (telt als stokje en 1 losse), [Stokje, 1 losse] 7 keer in de ring. Halve vaste in derde beginlosse. [8 stokjes, 8 ruimtes]

Toer 2

Halve vaste in lossenruimte, 3 lossen, (2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in dezelfde ruimte. *3 stokjes in volgende ruimte, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in volgende ruimte. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in derde beginlosse.

Toer 3-4

3 lossen, stokje in elke steek rondom met (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de hoekruimtes. Hecht aan het einde van toer 4 af en werk de draadjes weg.

Nu gaan we er los een web op maken.

Toer 1

Hecht met een staand-stokje aan in de middelste ring. (2 lossen, stokje) 7 keer in de ring verdeeld , 2 lossen, halve vaste in staand-stokje om de toer te sluiten

Toer 2

1 losse, reliëfstokje-voor om staand-stokje, (3 lossen, reliëfstokje-voor om volgende steek) 7 keer, 3 lossen, halve vaste om reliëfstokje-voor om toer te sluiten.

Toer 3

1 losse, reliëfstokje-voor om reliëfstokje-voor, (4 lossen, reliëfstokje-voor om volgende steek) 7 keer, 4 lossen, halve vaste om reliëfstokje-voor.

Toer 4

1 losse, reliëfstokje-voor om reliëfstokje-voor, (5 lossen, reliëfstokje-voor om volgende steek) 7 keer, 5 lossen, halve vaste om reliëfstokje-voor.

Toer 5

1 losse, reliëfstokje-voor om reliëfstokje-voor, (6 lossen, reliëfstokje-voor om volgende steek) 7 keer, 6 lossen, halve vaste om reliëfstokje-voor.

Toer 6

1 losse, reliëfstokje-voor om reliëfstokje-voor, (7 lossen, reliëfstokje-voor om volgende steek) 7 keer, 7 lossen, halve vaste om reliëfstokje-voor.

Toer 7

Halve vaste in lossenruimte, vaste in middelste steek van de zijkant van de laatste toer van het hoofdvierkant, tel dit even uit of doe het op gevoel. Haak steeds een vaste in de volgende steek en sluit de 7-lossenruimte daarbij in. In de hoek haak je ín het reliëfstokje-voor en in de achterliggende hoekruimte (vaste, 2 lossen, vaste). Haak dan weer de lossenruimte vast aan de zijkant, tot je bij het reliëfstokje-voor komt. Haak daarin een vaste, vast aan de zijrand van het vierkant. Herhaal dit rondom. Hecht af, werk de draadjes weg en nodig een spinnetje uit 😉

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!