Een Mooi Gebaar CAL – #269 – 26 september

Kreeftsteek –Ā patroon gemaakt door Thea


Een speciaal nr op een speciale datum šŸ˜‰

nr 269 op datum 26-9!

Kreeftsteek: Een kreeftsteek is een vaste die je van links naar rechts haakt, een soort van ā€œachteruit hakenā€. Het is even wennen, maar zorgt wel voor een mooi decoratief randje.

Start elke nieuwe kleur met een staande steek.


Toer 1

In een magische ring; 4x (3 stokjes, 1 losse), sluit de toer met een halve vaste in 1e stokje.

Toer 2

Deze toer haken we de kreeftsteek: 1 losse (telt niet mee) 1 vaste in dezelfde steek, *1 vaste in vorige losseruimte, 3x (1 vaste in de vorige steek)*, herhaal * tot * 3x, maar laat in de laatste herhaling de laatste steek achterwege, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 3

Start om een stokje links van een lossenruimte van toer 1: *2 reliƫfstokjesachter om 1 steek, 1 reliƫfstokjeachter om volgende steek, 2 reliƫfstokjesachter om volgende steek, 2 lossen boven lossenruimte toer 1*, herhaal * tot * 3x, sluit met een halve vaste in 1e steek.

Toer 4

1 losse (telt niet mee), 1 vaste in dezelfde steek, *2 vasten in vorige lossenruimte, 5x 1 vaste in vorige steek*, herhaal * tot * 3x, maar laat de laatste vaste achterwege, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 5

Start om een stokje rechts van een lossenruimte van toer 3: *2 reliƫfstokjesachter om 1 steek, 2 lossen boven lossenruimte toer 3, 2 reliƫfstokjes om volgende steek, 3x reliƫfstokjeachter om volgende steek*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek.

Toer 6

1 losse (telt niet mee), 1 vaste in dezelfde steek, * 5x 1 vaste in vorige steek, 2 vasten in vorige lossenruimte, 2x 1 vaste in vorige steek*, herhaal * tot * 3x, maar laat in de laatste herhaling de laatste vaste achterwege. sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste en hecht af.

Toer 7

Start om een stokje rechts van een lossenruimte van toer 5: *2 reliƫfstokjesachter om 1 steek, 2 lossen, 2 reliƫfstokjesachter om volgende steek, 5x 1 reliƫfstokjeachter om volgende steek*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek.

Toer 8

1 losse (telt niet mee), 1 vaste in dezelfde steek, *7x 1 vaste in de vorige steek, 2 vasten om de vorige lossenruimte, 2x 1 vaste in de vorige steek*, herhaal * tot * 3x, maar laat in de laatste herhaling de laatste vaste achterwege, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste en hecht af.

Toer 9

Start om een stokje rechts van een lossenruimte van toer 7: *2 reliefstokjesachter om 1 steek, 2 lossen, 2 reliƫfstokjesachter om de volgende steek, 7x 1 reliƫfstokje om volgende steek*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek.

Toer 10

Beginstokje, *1 stokje in volgende steek, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in lossenruimte, 10 stokjes*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Blue Lake en Amethyst.

Volg mij voor meer gave haakpatronen!