Skip to Content

CAL – #268

CAL – #268

Een Mooi Gebaar CAL – #268 – 25 september

Raymond van de VVCAL van CypressTextiles.


Speciale steken:

beginstokje = 1 vaste, 1 losse

begindubbelstokje = 1 vaste, 2 lossen

picot = vaste in aangegeven ruimte, 3 lossen, vaste in de zijkant van de 1e vaste


Start elke nieuwe kleur met een staande steek.

Toer 1

Haak in een magische ring: 1 begindubbelstokje, (1 losse, 1 dubbelstokje) 15x, 1 losse, sluit de toer met een halve vaste in het begindubbelstokje en hecht af.

Toer 2

Start in een willekeurige lossenruimte; 1 picot in elke lossenruimte, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste van de 1e picot en hecht af.

Toer 3

Start in een willekeurige picot: 1 vaste in picot, *(2 lossen, vaste in volgende picot) 3x, 4 lossen, 1 vaste in volgende picot*, herhaal * tot * 2x, (2 lossen, vaste in volgende picot) 3x, 2 lossen, 1 stokje in 1e vaste. Dit zorgt ervoor dat toer 4 op de juiste plek start.

Toer 4

In dezelfde ruimte: (beginstokje, 2 lossen, 3 stokjes), *3x (3 stokjes in volgende 3lossenruimte), (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in 4lossenruimte*, herhaal * tot * 3x, maar sla de laatste hoek over en haak 2 stokjes in de 1e hoek om die af te maken. sluit de toer met een halve vaste in het beginstokje.

Toer 5

Maak een halve vaste in de hoekruimte: (beginstokje, 3 lossen, 1 stokje) in hoekruimte, *(1 losse, 1 steek overslaan, 1 stokje in de volgende steek) 7x, 1 losse, 1 steek overslaan, (1 stokje, 3 lossen, 1 stokje) in hoekruimte*, herhaal * tot * 3x, maar sla de laatste hoek over, sluit de toer met een halve vaste in het beginstokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Orchid, Plum en Fuchsia.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina