Skip to Content

CAL – #264

CAL – #264

Een Mooi Gebaar CAL – #264 – 21 september

Wat een storm vandaag buiten! Heerlijk weer om te haken ;)!


Speciale steken:

Bullion3 = 2x omslaan, lus ophalen = 4 lussen op de naald, omslag en haal draad door alle 4 lussen op de naald.

Bullion4 = 3x omslaan, lus ophalen = 5 lussen op de naald, omslag en haal draad door alle 5 lussen op de naald.

Langstokje = omslag, steek de naald in de aangegeven steek, haal een lus op en maak die net zo lang als de naastliggende steek, omslag, haal draad door 2 lussen, omslag en haal draad door 2 lussen = langstokje.

Sluit de toeren niet (met een halve vaste in de 1e steek), tenzij anders vermeld.

Kleurwissel: maak de laatste doorhaal van de laatste steek in de “oude” kleur, met de “nieuwe” kleur.


Toer 1

Met kleur A 4 lossen en een halve vaste in de 1e losse om een ring te maken. 1 losse, 3 vasten in de ring (de laatste doorhaal van de 3e vaste doe je met kleur B, laat kleur A hangen) ga verder met kleur B, 3 vasten in de ring.

Toer 2

2 halfstokjes in volgende steek (=1e vaste van toer 1), 2x (2 Bullion3 in de volgende steek), maak een lange lus en ga verder met de andere kleur. Steek de naald in de laatste steek van kleur A van toer 1 en haal een lus van kleur A op, 1 losse, 4x ( 2 vasten in volgende steek, 1 vaste), 2 vasten in volgende steek en maak een lange lus.

Toer 3

Steek de naald weer in kleur B, 14x 2 Bullion4, en hecht kleur B af. steek de naald in kleur A, haak 21 halfstokjes, 4 lossen, 1 halve vaste in de 2e losse vanaf de naald, 1 vaste in volgende losse, 1 halfstokje in volgende losse, 1 halfstokje om het 21ste halfstokje wat je net gemaakt hebt (= het staartje), 7 halfstokjes, ga nu verder op de steken van kleur A (=1e van 21 halfstokjes), 4x langstokje, 3 lossen, halve vaste in volgende steek, 6 lossen, keer je werk, haak 4 stokjes samen af (maak een stokje in 3e losse vanaf de naald en in de 4e, 5e en 6e, maar maak de laatste doorhaal van elk stokje als ze alle 4 gemaakt zijn), 1 losse, halve vaste in de 1e van de 3lossen die je net gemaakt hebt. Hecht af.

Toer 4

Start met een staande steek in 2e steek rechts van de staart; 2 stokjes in 1 steek, 1 stokje in volgende steek, 1 stokje in het halfstokje van de staart dat om een halfstokje gemaakt is, staartje overslaan, (stokje, 2 losse, stokje) in volgende steek (=hoekruimte), 7 stokjes, (stokje, 2 lossen, stokje) in volgende steek, 1 stokje, 1 halfstokje, 1 vaste, 1 losse, 1 stokje in volgende steek achter het hoofd, 3 stokjes, (stokje, 2 lossen, stokje), 7 stokjes, (stokje, 2 lossen, stokje) in volgende steek, 3 stokjes, sluit de toer met een halve vaste in het 1e stokje.

Toer 5

3 lossen (=1e stokje), 1 stokje op elk stokje en (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte. (= totaal 4x 13 stokjes en 4x 2lossenruimtes.

Toer 6

1 losse (telt niet mee), 1 vaste in dezelfde steek, 1 vaste door top staart en volgende steek, 5 vasten, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in hoekruimte, 13 vasten, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in hoekruimte, 6 vasten, 1 vaste in kopje en volgende steek, 1 vaste in kopje en volgende steek, 5 vasten, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in hoekruimte, 13 vasten, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in hoekruimte, 6 vasten, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste en hecht af.

Toer 7

Antenne: 3 lossen, halve vaste in 3e losse vanaf de naald, 8 lossen, halve vaste in 3e losse vanaf de naald, hecht af en naai de antenne op het lapje.

Iris haakte deze granny in de kleuren Turqoise, Blue Lake en Amethyst.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina