Skip to Content

CAL – #263

CAL – #263

Een Mooi Gebaar CAL – #263 – 20 september

beginstokje: 1 vaste, 1 losse (beginstokje gemaakt)

popcorn: haak 4 stokjes in aangegeven steek, haal de naald uit de lus, steek de naald in het 1e stokje, trek de lus naar voren.

Start elke nieuwe kleur met een staande steek.


Toer 1

Haak 16 stokjes in een magische ring, sluit de toer met een halve vaste in het 1e stokje en hecht af

Toer 2

Start in een willekeurige steek; 2 stokjes in elke steek van toer 1 (=32 stokjes), sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 3

Start in de 2e steek van toer 2: *1 popcorn, 2 lossen, 1 steek overslaan*, herhaal * tot * 15x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e popcorn en hecht af.

Toer 4

Start in een willekeurige lossenruimte: *1 vaste in lossenruimte, 3 lossen, popcorn overslaan*, herhaal * tot * 15x en sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste.

Toer 5

Halve vaste in lossenruimte, (beginstokje, 2 stokjes) in lossenruimte, 3 stokjes in elke lossenruimte rondom. sluit de toer met een halve vaste in het beginstokje en hecht af.

Toer 6

Start in een ruimte tussen 2 3stokjesgroepjes in en werk deze toer alleen in de ruimtes tussen de 3stokjesgroepjes; *(3 dubbelstokjes, 3 lossen, 3 dubbelstokjes) in 1 ruimte, 3 stokjes in volgende ruimte, 3 halfstokjes in volgende ruimte, 3 stokjes in volgende ruimte*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek.

Bernette en Iris haakten in toer 6 (omdat het vierkant anders te groot werd): *(3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in 1 ruimte, 3 halfstokjes in volgende ruimte, 3 vasten in volgende ruimte, 3 halfstokjes in volgende ruimte*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek.

Iris haakte deze granny in de kleuren Lilac, Plum en Fuchsia.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina